1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İBB’den sahipsiz tekne operasyonu
İBB’den sahipsiz tekne operasyonu

İBB’den sahipsiz tekne operasyonu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kasım ayında Haliç ve Küçükçekmece'deki 21 adet sahipsiz tekne ve deniz aracını kaldırdı

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Haliç ve Küçükçekmece'deki sahipsiz tekneleri kaldırdı. İBB'den yapılan açıklamaya göre, zabıta ekipleri ve Deniz Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı görevliler, uyarılara rağmen kaldırılmayan batık veya yarı batık haldeki tekneleri, amfibi, ekskavatör ve yengeç adı verilen özel araçlar kullanarak kaldırdı.

Haliç ve Küçükçekmece İç Kumsal mevkiindeki terk edilmiş tekne ve deniz araçları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce kaldırılıyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, 618 sayılı Limanlar Kanunundaki “Kıyı tesisleri dışındaki kıyı alanlarına izinsiz bağlanmış veya terk edilmiş gemilerin ve deniz araçlarının bulunduğu yerden kalkmamaları halinde kaldırılma işlemi; ilgili mülki idare amirliği koordinesinde kolluk kuvvetleri ve belediye bünyesindeki birimlerce yapılır” maddesi gereğince Kasım ayında 21 adet tekne ve deniz aracı kaldırıldı.

 Liman Başkanlığı’nın tespit ve tebligatlarına rağmen kaldırılmayan, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atacak şekilde batık veya yarı batık haldeki tekneler, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesindeki amfibi, ekskavatör ve yengeç adı verilen özel araçlar ile alınarak bertarafları gerçekleştirilirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı zabıta ekiplerinin ve Emniyet güçlerinin desteği ve Küçükçekmece Kaymakamlığı ile Liman Başkanlığı yetkilileri ile koordineli şekilde yapılan çalışmalar öncesinde gerekli iş güvenliği tedbirlerinin de alınması sağlandı.

Aynı zamanda çevre ve görüntü kirliliğine sebebiyet vermekle birlikte seyir güvenliği için de riskler oluşturan sahipsiz tekneler ile ilgili kaldırma ve imha çalışmaları, ilgili Kaymakamlıklarca da koordinasyon sağlanmak suretiyle Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekiplerince devam ediyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 8122 defa okunmuştur
İBB'den Tekne Operasyonu

İBB'den Tekne Operasyonu

Haliç ve Küçükçekmece İç Kumsal mevkiindeki terk edilmiş tekne ve deniz araçları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce kaldırılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.