1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İDO ihalesinde 5 şirket öne çıktı
İDO ihalesinde 5 şirket öne çıktı

İDO ihalesinde 5 şirket öne çıktı

İDO özelleştirmesinde sona yaklaşılırken, güçlü adaylar belirmeye başladı.

A+A-

İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO) özelleştirmesinde sona yaklaşılıyor. Kapalı zarf usulü ile teklifler 31 Mart’a kadar alınacak. İhaleynin ise 11 Nisan’da yapılması bekleniyor. 11 şirketin şartname aldığı İDO ihalesine günler kala yetkililer, iddialı 5 grubun masaya oturmasını bekliyor.

İDO için masaya oturması beklenen grupların başında Koç-Stena konsorsiyumu geliyor. Daha önce adaylar arasında ismi geçen İsveç merkezli Stena’nın geçen hafta Koç ile ihaleye ortak gireceği netleşti. Tepe-Akfen konsorsiyumu da İDO’nun iddialı taliplilerinden. Üstelik grup yanına Souter Investment ve Sera Gayrimenkulü de almış durumda. Grup ihaleyi kazanırsa, şirkete Sera yüzde 10, diğerleri yüzde 30 ortak olacak.

LİMAN İŞLETMECİLERİ DE VAR
Özelleştirme sürecine yakın kaynaklardan Bloomberg HT tarafından elde edilen bilgilere göre liman işletmecileri Global Holding ve Yıldırım Holding ihaleye katılacak güçlü isimler arasında. Doğan grubunun varlık satışı ile de ilgilendiği bilinen ABD’li girişim sermayesi KKR ihaleye girecekler arasında. Ancak hangi Türk ortakla gireceği henüz netleşmedi.

‘1 MİLYAR DOLARI AŞAR’
İDO özelleştirmesinden ne kadar gelir elde edileceği de merak konusu. İhaleden en az 700 milyon dolar gelir elde edilmesi beklenirken, analistler bu rakamın rahatlıkla 1 milyar doları geçeceğini tahmin ediyor.

YILDA 100 MİLYON YOLCU TAŞIYOR
Toplam gelir: 371 milyon lira
Toplam kâr: 71 milyon lira
Yolcu sayısı: 100 milyon
Hızlı feribot sayısı: 10
Deniz otobüsü sayısı: 25
Arabalı vapur: 17

Bloomberght
 

Bu haber toplam 917 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.