1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. IGTM Belek'te düzenlenecek
IGTM Belek'te düzenlenecek

IGTM Belek'te düzenlenecek

Dünyanın önde gelen golf turizm etkinliği IGTM, bu yıl 14-17 Kasım tarihleri arasında Belek ve Antalya’da gerçekleştirilecek.

A+A-

Uluslararası Golf Turizmi Derneği(IGTM) Yönetisi Mark Walsh, Türkiye’nin önümüzdeki birkaç yıl içinde önde gelen golf turizm merkezlerinden birisi olma yolunda ilerlediğini kaydetti.

Dünyanın önde gelen golf turizm etkinliği olan IGTM, bu yıl 14-17 Kasım tarihleri arasında Belek ve Antalya’da gerçekleştirilecek. Bu yıl 13. Kuruluş yıldönümünü kutlayan IGTM’ye Türkiye ilk defa ev sahipliği yapacak.

IGTM, Türkiye’nin golf turizmi için sunduğu olanakları sergilemek ve tanıtmak açısından son derece önemli bir fırsat. Etkinliklere 67 ülkeden golf turizmi sektörünün önde gelen kuruluşlarının 1.400’ü aşkın temsilcisi katılacak. Konuklar, bugün için dünyada gerçekleşen golf turizmi tatil rezervasyonlarında yüzde 80 gibi bir paya sahipler.

İstanbul’da yapılan basın toplantısında ile etkinliği duyuran IGTM Tanıtımı Grubu Müdürü Mark Walsh, Türkiye’nin turizm altyapısı, otelleri ve golf parkurlarıyla Avrupa’daki en iyi seçenekler ile rekabet edebilecek konumda olduğunu belirterek, “Türk turizm sektörü, 2010 yılında gelen turist sayısındaki yüzde 13’lük dikkat çekici artışla, Avrupa’daki en başarılı ve en hızlı büyüyen sektörleri arasındadır. İş ortağımız olan altı otel ve bunların yanı sıra halen inşaat aşamasında olan ve dünyada en iyiler arasında gösterilen tesisler sayesinde Türkiye, Avrupa golf turizmi sektöründe ön plana çıkıyor” dedi.

Walsh, sözlerine şöyle devam etti:

“20’şer dakikalık kişiye özel bir dizi rezervasyon için satınalma gereksinimine göre alıcılar ile sergi sahiplerini bir araya getiren IGTM, 13 yıldır golf seyahat turizminin en önemli etkiliği haline gelmiştir. İspanya’nın Valencia kentinde 2010 yılında gerçekleşen IGTM, stand satışlarında yüzde 10’luk artış, 8.600 ön rezervasyon(2009’dan 600 fazla) ve yüzde 95’lik bir ziyaretçi memnuniyeti ile şu ana kadar gerçekleştirilen en büyük etkinlik olmuştur”

Walsh, geçtiğimiz yıl aynı döneme kıyasla stand satış hedeflerinin daha şimdiden aşıldığına dikkat çekerek, Belek/Antalya’da gerçekleştirilecek IGTM 2011’in çok daha başarılı olmasını beklediğini ifade etti. “IGTM 2011, öncekilerden daha büyük ve daha iyi olacak” diyen Walsh, “IGTM,’nin ana hedefi, sadece iş yapmak ve ön rezervasyon toplamak değildir. Türkiye tarafından organize edilen Resmi Karşılama Rezervasyonu, IGTM Golf Turnuvası ve prestijli IAGTO Ödüllerinin dağıtılacağı Gala Yemeği gibi bir dizi sosyal etkinlik olanağı da konuklarımızı beklemektedir” şeklinde konuştu.

IGTM, 80’nin üzerinde ülkeden golf turizmi satıcıları ve alıcılarından oluşan 1.500 üyeye sahip dünya golf turizm birliği IAGTO(Uluslar arası Golf Tur Operatörleri Birliği) ile ortak çalışma yürütüyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, ise şunları söyledi:

“Türkiye olarak IGTM 2011’e Belek ve Antalya’da ev sahipliği yapacak olmaktan son derece memnunuz. IGTM, Uluslar arası Golf turizmi sektörünün en önemli etkinliği olup, dünya golf turizminin önde gelen firmalarını Türkiye’de buluşturarak ülkemizin eşsiz konaklama olanakları ve golf parkurlarını görmelerine olanak sağlayarak, Belek ve Antalya’ya dünya klasmanında bir golf turizmi seçeneği olarak hak ettiği yeri kazanacaktır”

1.20110512150032.jpg

21.20110512150047.jpg

3.20110512150056.jpg

4.20110512150104.jpg

5.20110512150111.jpg

Virahaber

 

Bu haber toplam 1215 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.