1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İHH, Gazze'ye Mayısta gitmiyor
İHH, Gazze'ye Mayısta gitmiyor

İHH, Gazze'ye Mayısta gitmiyor

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Sözcüsü Salih Bilici, Gazze'ye gidecek kafilenin Haziran ayı sonunda yola çıkmasını planladıklarını söyledi.

A+A-

Bilici, yaptığı açıklamada, daha önce filonun 31 Mayıs'ta yola çıkacağına ilişkin düşünceleri olduğunu belirterek, "Filo, genel seçimlerden sonra, Haziran ayının sonuna doğru yola çıkacak" dedi.

Avrupa'daki aktivistlerle görüşme içinde olduklarını ifade eden Bilici, onların da Haziran sonuna kadar hazır olacaklarını ve birlikte harekete geçeceklerini söyledi.
Kafilede insani yardım gönüllüleri, gazeteciler, aydınlar ve sanatçıların bulunacağını kaydeden Bilici, gemilerle yine inşaat malzemesi, gıda, ilaç, oyun parkı, prefabrik evler gibi insani yardım malzemelerinin götürüleceğini anlattı.
Bilici, kafilenin hareket planıyla ilgili olarak şu ana kadar Dışişleri Bakanlığı ya da diğer devlet birimleriyle herhangi bir görüşmeleri olmadığını belirterek, sivil bir hareket olduklarını vurguladı.
Polemiklere sebep olmamak için seçimlerden sonra yola çıkmayı daha doğru bulduklarını ifade eden Bilici, 31 Mayıs'ta ise anma etkinlikleri düzenleyeceklerini söyledi.

A.A

Bu haber toplam 956 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.