1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ‘İki kenti gemilerle bağlayalım’
‘İki kenti gemilerle bağlayalım’

‘İki kenti gemilerle bağlayalım’

İEÜ Halk Dansları topluluğu, Gürcistan Acara Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı Levan Varshalomidze'ye fes hediye etti.

A+A-

İzmir Ticaret Odası'nın daveti üzerine İzmir'e gelen Gürcistan Acara Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı Levan Varshalomidze, İzmir'de gerçekleştirdiği yoğun temasların ardından turizm ve ticarette işbirliği mesajları verdi. İzmir Alsancak Limanı, Kütaş, Ege Serbest Bölgesi, İTOB, Kadifekale, Agora, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve İzmir'deki alışveriş merkezlerini ziyaret ederek incelemelerde bulunan Varshalomidze, "Birlikte çalışmalıyız. İşbirliği yaparsak daha başarılı olabiliriz" dedi.

İzmir Konağı'ndaki yemekte işadamlarıyla bir araya gelen Varshalomidze, İzmir ile Batum'u kruvaziyer turizmi ile birbirine bağlayarak işbirliğini geliştireceklerini ifade etti. Varshalomidze, İzmir Limanı'nda kruvaziyer limanı projesiyle İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve Vali Yardımcısı Şükrü Kara'dan bilgi aldı.

Tur İçin Mükemmel
İzmir'den çıkan kruvaziyer gemilerin, Karadeniz limanlarına uğrayarak bir tur yapabileceklerini ve bunun için çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ise, "Odessa da, Batum da, Yalta, Soçi, Kostanza da böyle bir tur için mükemmel yerler. Bu güzelliklerimizi birlikte dünyaya pazarlamak için çalışacağız" dedi. Uluslararası kruvaziyer kongrelerinde yeni destinasyonların tartışıldığını, Fransa'nın Cannes şehrinde gerçekleştirilecek kongrede İzmir çıkışlı Karadeniz ve Doğu Akdeniz turları için çalışacaklarını belirten Demirtaş, "Şubat ayında Miami'de gerçekleştirilecek kruvaziyer kongresine ise Cumhurbaşkanı Varshalomidze ile birlikte katılacağız" dedi.

Bu haber toplam 976 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.