1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. İkinci yardım gemisi Gazze için yola çıktı
İkinci yardım gemisi Gazze için yola çıktı

İkinci yardım gemisi Gazze için yola çıktı

Turkon Line bünyesindeki M/V Eclips bugün Cuma günü saat 17:00'de Mersin Limanı'ndan yola çıktı. Gemi, AFAD yardımlarını Gazze'ye ulaştıracak.

A+A-

Ecem Kalkavan

Turkon konteynerleriyle taşınan 2500 tonluk insani yardım malzemesi, Kurban Bayramı'ndan önce ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. İnsani yardım kapsamında, çocuklar için okul çantası ve kırtasiye seti ile çocuk giysisi, bisikletler ve oyuncaklar, bayram öncesinde özellikle Gazzeli çocukları sevindirecek.  Yiyecek ürünlerin yanı sıra, gemiyle ayrıca 100 tekerlikle sandalye de engelli vatandaşlara ulaştırılacak.

149 metre uzunluğunda, 23 metre genişliğindeki M/V Eclips isimli konteyner gemisi, Perşembe gecesi Mersin Limanı'na ulaştı. Cuma sabah saatlerinde yükleme işlemi başlayan gemi, aynı gün saat 17.00'de düzenlenen törenle yola çıktı.

AFAD bünyesinde gerçekleştirilen bu yüklemelerin ilk bölümü olan 11 bin ton insani yardım, giysi ve oyuncak; Ramazan Bayramı öncesi Gazze'ye gönderilmişti. Türkiye'nin AFAD koordinesinde bugüne kadarki Filistin'e yardımları 170 milyon liraya ulaştı.

gazzel.jpg

Bu haber toplam 2733 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.