1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İlk 10'a gireriz
İlk 10'a gireriz

İlk 10'a gireriz

Ege İhracatçı Birlikleri, 15.1 milyar dolarlık ihracatın 5 milyar dolarlık kısmını gerçekleştiren 41 üyesine ödül verdi. Törene katılan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, '2023 yılında Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisi içinde yer alacak noktaya getirmeyi he

A+A-

Ege İhracatçı Birlikleri, 15.1 milyar dolarlık ihracatın 5 milyar dolarlık kısmını gerçekleştiren 41 üyesine ödül verdi. Törene katılan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, '2023 yılında Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisi içinde yer alacak noktaya getirmeyi hedefliyoruz' dedi.

Ege İhracatçı Birlikleri 2010 yılında Ege Bölgesi'nden gerçekleştirilen 15.1 milyar dolarlık ihracatın 5 milyar dolarlık kısmını gerçekleştiren 41 üyesine ödül verdi. 'Ege İhracatçı Birlikleri 2010 Yılı İhracat Ödül Töreni'nde ihracat şampiyonlarının ödüllerini Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan verdi. Ege İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen, 'İhracatın Yıldızları 2010 Ödül Töreni' İzmir Kaya Termal Oteli'nde gerçekleştirildi. Ödül törenine Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve 500 civarında konuk katıldı. Ödül töreninde konuşan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, 'Türkiye'nin coğrafi, stratejik konumu, Türk müteşebbisinin dinamizmi ve yılmaz mücadelesi, Türkiye'yi daha iyi noktalara getirmek için hepimize büyük görevler veriyor' dedi. 2010 yılında Türkiye ihracatının artırılması konusunda EİB üyesi ihracatçıların önemli katkılarının olduğunu kaydeden Çağlayan, Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu ve ekonomisinin son derece güçlü olduğunu ifade etti.

'Hızlı balık yavaş balığı yutuyor'
Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yılında Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisi içinde yer alacak noktaya getirmeyi hedeflediklerini kaydeden Çağlayan, şöyle konuştu; 'Hedefe kilitlenirsek yapmamak için bir sebep yok. Ben Türkiye'nin 2023 yılından daha önce 500 milyar dolar hedefine ulaşabileceğine inanıyorum.' Dünyada rekabetin her geçen gün daha çetin hale geldiğini, ihracatçının da pazarlama biçimini değiştirmesi gerektiğini kaydeden Zafer Çağlayan, 'Artık hızlı balık yavaş balığı yutuyor' ifadesini kullandı. İzmir Valisi Cahit Kıraç ise Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın başkanlığında 12 ihracatçı birliğinin başkanları ve yöneticileri ile ihracatın artırılması için bir değerlendirme yaptıklarını söyledi. Kıraç, Türkiye'nin artan nüfusa iş bulması için ihracatını geliştirmesi gerektiğini kaydetti.

'2008 yılı ihracat rakamını geçeceğiz'
Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi de, '2011'de 127 milyar dolarlık ihracat hedefi var. Biz bunu yeterli görmüyoruz. 2008'deki ihracat rakamı olan 132 milyar doları geçmeyi amaçlıyoruz' diye konuştu. Türkiye'nin 2010 yılında gerçekleştirdiği 113.7 milyar dolarlık ihracata Ege İhracatçı Birlikleri olarak 8.7 milyar dolarlık katkı koyduklarını belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, 2010 yılında 5 milyar dolar ihracat yapan üyelerini teşvik etmek amacıyla ödül töreni düzenlediklerini kaydetti. Gecede, Ege İhracatçı Birlikleri üyesi 17 sektörde birlikten 43 ihracatçıya, 'İhracatın Yıldızları 2010' ödülü verildi. Ödül Töreni sonrasında konuklar Sanatçı Nev'in şarkıları ile eğlendiler.

ÇAĞLAYAN, iş dünyasının sorununu dinledi
İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve Ege İhracatçı Birlikleri tarafından Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımıyla düzenlenen, "İzmir'in Dış Ticaret Sorunları" konulu toplantıda iş adamlarını sorunları masaya yatırıldı. Toplantı sonunda İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh ve Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu tarafından Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'a hazırlanmış kuru meyve tabağı verildi. Bakan Çağlayan, ilk konuşmayı Ege İhracatçılar Birliği Kordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu'na verdi. Başkan Mustafa Türkmenoğlu, Bakan Çağlayan ve iş adamlarına sorunları anlattı. Türkmenoğlu, "İzmir, ticaret, sanayi ve liman kenti olma özelliğini korumaktadır. Eğitimli, bilgili, çalışkan ve yetenekli insanları İzmir ekonomisini güçlü kılmaktadır. Türkiye'nin ihracat hedeflerini tutturabilmesi için Ege İhracatçı Birlikleri olarak her yıl ihracatçılarımızın dünyanın dört bir tarafında düzenlenen ihtisas fuarlarına katılımını ediyoruz. Ege İhracatçı Birlikleri olarak 2010 yılında 4 tane fuarın Türkiye Milli Katılım Organizasyonunu gerçekleştirmiş olup, 2011 yılında ise, 9 tane fuarın Türkiye Milli Katılım Organizasyonunu üstlenmiş bulunuyoruz" diye konuştu.

Yeni Şafak

Bu haber toplam 783 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.