1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İlk işi kıvırcık salata yemek oldu
İlk işi kıvırcık salata yemek oldu

İlk işi kıvırcık salata yemek oldu

Dünyayı kürek çekerek dolaşan Erden Eruç, Hint Okyanusu’ndaki mecburi molasının ardından Türkiye’ye geldi. İlk işi ise kıvırcık salata yemek oldu.

A+A-

Dünyayı kürek çekerek dolaşan Erden Eruç, Hint Okyanusu’ndaki mecburi molasının ardından Türkiye’ye geldi. İlk işi ise kıvırcık salata yemek oldu.

Atlas Okyanusu’nu kürekle geçen ilk Türk unvanına sahip olan ve dünyayı kas gücüyle dolaşan Erden Eruç, yolculuğuna kısa bir ara vererek Türkiye’ye geldi. Eruç, “Kurutulmuş gıdalarla beslendim. Hep taze sebze meyveyi özledim. İstanbul’a gelince de hemen taze kıvırcık salata yedim” dedi.
Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği’nin ardından yüksek lisans için gittiği ABD’ye yerleşen ve kurduğu Around N Over Vakfı için okyanuslarda kürek çeken, kıtaların en yüksek zirvelerine tırmanan Eruç, Hint Okyanusu’ndaki mecburi molasının ardından Türkiye’ye geldi. 2007-2008 arası Büyük Okyanus’ta geçirdiği 312 gün ile denizde en uzun süre kalan kürekçi olarak Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na giren Eruç, aynı zamanda dünyada üç ayrı okyanusu kürekle geçmeyi başaran ilk denizci olarak ilan edildi. Toplam 629 gün okyanusta tek başına kalarak kürek çeken Eruç, hep kurutulmuş gıdalarla beslendiği için taze salatayı, arıtılmış deniz suyu içtiği için de tatlı suyu özlediğini vurgulayarak, şöyle dedi:

“Kurutulmuş gıdalarla beslendim. Kendi suyumu yapacağım bir dönüştürücü cihazla içme suyunu sağlarken, gıda poşetinin içine dökerek yiyecek ihtiyacımı sağladım. Günlerce yalnız kaldığım için hep taze sebze meyveyi özledim. Yoldan geçen gemilerin verdiği ve yakaladığım balıklar dışında hiç taze gıda yiyemedim ama Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait TCG Gaziantep fırkateyninin verdiği sandviçler beni çok mutlu etti. İstanbul’a gelince de hemen taze kıvırcık salata yedim.”

Köpekbalığı yakaladı, tarifini internetten aldı
Eruç, internet ve telefon ihtiyacını uydu üzerinden zorunlu oldukça kullandığını belirtirken, yakaladığı bir köpekbalığını yemek için internetten tarif aldığını anlattı. Eruç, “Denizden arıttığım temiz suyu içmek ve yemeklerime katmak için kullanıyorum. Yine tuzlu su ile yıkanıyor, özel bir sabun ile temizleniyorum. Su en büyük ihtiyaç olduğu için çok dikkatli olmak gerekiyor. Günde 8 saat uyumam gerekiyor. Ama kayalık ya da girmemem gereken bir bölge olduğunda sürekli kürek çekmem gerekebilir. Bu durumda 48 saat uyumam” diye konuştu.



Gökhan Karakaş


Bu haber toplam 876 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.