1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. İlker Meşe: Posidonia Fuarı beni kıskandırıyor
İlker Meşe: Posidonia Fuarı beni kıskandırıyor

İlker Meşe: Posidonia Fuarı beni kıskandırıyor

Posidonia 2016 Denizcilik Fuarı’na denizcilik sektörünün önde gelen isimleri katılım gösterdi. İlkfer Denizcilik’in Kurucu Eş Başkanlarından İlker Meşe virahaber’e fuarla ilgili izlenimlerini aktardı.

A+A-

Ayşe Olcay / Vira Haber

Posidonia Fuarı’nın kendisi için çok önemli olduğunu belirten İlkfer Denizcilik’in kurucu eş başkanı İlker Meşe Posidonia Fuarı’nın kendisi için farklı olduğu söyledi ve nedenlerini şöyle anlattı: “İnanılmaz bir şekilde anlaşıyoruz, aynı yemekleri yiyoruz, aynı sofraları kuruyoruz, bu bizi bu insanlarla iş yapmak anlamında daha öne taşıyor. Yunan filosu ile Türk filosunu karşılaştırsak, aralarında çok büyük fark var. Bu fuardaki arkadaşlık dostluk diğer fuarlarda yok. Mesela SMM Hamburg çok ciddi, yemekleri bile çok ciddi, anlaşmaları da ciddi. Yemekler farklı, kültür farklı, bir an önce eve dönmek istiyor insan ama burada her şey farklı”.

Bu fuarla ilgili kıskançlığı olduğunu dile getiren İlker Meşe, Posidonia Fuarı’nın çok güzel bir fuar olduğunu ve her sene büyüdüğünü söyledi. Meşe şöyle devam etti: “Türkiye’de neden böyle fuarlar olmasın diyor insan. Bu aslında filo farkının bir göstergesi... 330 milyon DWT bir filo büyüklüğünden bahsediyoruz. Bu aradaki fark çok önemli, fuara gelenler de bunu görüyorlar zaten. 330 milyon DWT’a bir şey sunmak başka, 28-30 milyon DWT’a bir şey sunmak daha başka. Dolayısıyla bizim fuarlar biraz daha köşede kalıyor. Ancak güçlü filolarla fuar genişliyor. Mesela Alman filosu da çok güçlü, Almanya’daki fuar da daha çok teknoloji fuarı… Teknolojik yenilikler orada ortaya çıkıyor, sonra oradan Uzak Doğu’ya yayılıyor. Burası başka türlü bir fuar ve bu fuar beni kıskandırıyor”.

Filomuza para kazandıracak gelişmeleri takip ediyorum

Kendisinin bu fuarlara gelerek bir şeyler almaya çalıştığını belirten İlker Meşe, farklı olarak ne ürettiklerine, sektörde neyin eksik olduğuna baktığını vurguladı. İlker Meşe bu fuarlarda özellikle hangi konularla ilgilendiğini anlatarak şunları söyledi: “Filoya para kazandıracak işlere bakıyorum. Mesela sintine seperatörlerinin 15 ppm’in (parts per million) kalibrasyonu başımıza dert. Bunu çözmek istiyorum. Türkiye’de bunu çözmek istiyorum, çünkü kalibrasyon şirketim var. IMO’ya da yazı yazacağım çünkü sadece şu yapabilir bu işi diyor, bu o kadar kötü bir şey ki. Bir yerden bir seperatör almışım markası bu diyelim, bir tek o şirket yapabiliyor. Bu tezgahı kırmak gerekiyor, çünkü 400 Euro’ya yapılıyor tanesi. Senede bir kez giriyor. Bunlara bakıyorum. Yazılım firmam var; mesela bunlar ne yazmışlar, öteye ne taşımışlar, ben ne yapabilirim bunlara bakıyorum. Kimyasal maddelerle ilgili yeni gelişmeler var mı onlara bakıyorum. Kendi firmalarımla ilgili konulara bakıp, filoya yardım etmeye çalışıyorum”. 

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2876 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.