1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DENİZ TİCARET ODASI

  4. İMEAK DTO 60’ıncı Meclis’inde sağduyu çağrısı
İMEAK DTO 60’ıncı Meclis’inde sağduyu çağrısı

İMEAK DTO 60’ıncı Meclis’inde sağduyu çağrısı

İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın  60’ıncı Meclis Toplantısı dün gerçekleştirildi. DTO Meclis Başkan Vekili Faruk Ürkmez Başkanlığında açılan toplantıda iyi niyet ve sağduyu çağrıları yapıldı.

A+A-

DTO Meclis Başkan Vekili Faruk Ürkmez katılımın artması için bir süre bekledikten sonra 60’ıncı Meclis Toplantısını başlattı. Toplantıya gelmeyen DTO üyelerini eleştiren Ürkmez, bu durumu katılımcı üyelere yapılan büyük bir saygısızlık olarak değerlendirdi. “Maalesef yine arkadaşlarımız icabet etmediler. Ben buraya gelen arkadaşları gördükçe üzülüyorum. Hepimizi iş güç sahibiyiz ama buradakilerin de işi var” diyen Ürkmez, daha sonra sözü münakaleyi sunmak üzere Bülent Şener’e verdi. Bülent Şener’den sonra Metin Kalkavan Kasım ve Aralık ayı faaliyetlerini anlattı ve bir sunum gerçekleştirdi.

METİN KALKAVAN: BİREYİ İLERİ GÖTÜREMEZSEK SİSTEMLERİ İLERİYE GÖTÜREMEYİZ

DTO’nun çok sayıda üyesinin Piri Reis Üniversitesi’nde ağırlandığını belirten Kalkavan konuşmasında eğitimin önemine değindi. “Eğitimin ne kadar önemli olduğunu bazen unutuyoruz. Bu ülkeyi ancak eğitimle ileri götürürüz. Bireyi ileri götüremezsek sistemleri ileriye götüremeyiz,” dedi. Daha sonra Metin Kalkavan Oda’nın faaliyetleriyle ilgili başarılı bir sunum gerçekleştirdi.

Meclis Toplantısı’nda kürsüde balıkçılığa dair konuşma yapan Tuncay Şeker ise "Kıyıya yaklaşıyorsunuz" eleştirilerine yönelik, “DTO’da meslek komitelerimizin içinde çalışma grupları kurduk. Başta deniz hukuku olmak üzere nerede eksiğimiz var ise tamamladık. Boş durmadık, projeler yaptık. Ancak tüm kıyılar doldurulmuş durumda. Trabzon’da 800 metre kare alan dolduruluyor. Biz değil siz her yerdesiniz, her alana kazıklar çakıyorsunuz, denizi istila ediyorsunuz. Göllerden, nehirlerden denize sürekli zehir akıtıyorsunuz. Bunu Tuzla’da da, Pendik’te de yaşadık” diyerek her konuda balıkçılarının suçlanmasına tepki gösterdi.

Tuncay Şeker’den sonra söz alan Sualtı Hizmetleri ve Liman İnşaatı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Abbas Kolçalar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), Tuzla'da bulunan İSTAÇ ve Sıvı Atık Alım İstasyonu ile ilgili bir istasyon tahsis ettiğini belirterek "İBB’nin Tuzla’da yapılacak olan İstaç ve sıvı atık alım istasyonuyla ilgili ufak bir liman bölgesi tahsis edildi. Hem bunkerciler hem de liman inşaatçıları için orada müşterek bir alan oluşturması amaçlanıyor. Birçok defa görüşmelere gittik bu konu için. Herhangi bir talebimiz olmaksızın bu projeye katkı ve hizmet verdik’ dedi.

YILMAZ ULUSOY: HERKESİ SAĞDUYULU OLMAYA DAVET EDİYORUM

Daha sonra Meclis toplantısında söz alan Levent Karaçelik, Erol Yücel ve Yılmaz Ulusoy, seçim konuşmaları ve karşılıklı atışmalardan duydukları rahatsızlığı belirterek DTO Meclisi’nin çalışması engel olduğuna dikkat çektiler ve uzlaşma çağrısı yaptılar.

Levent Karaçelik, Metin Kalkavan’ın sunumuna yönelik "Çok güzel bir meclis çalışması yapılıyor. Metin Bey, neler yapılıyor, neler yapılacak ve hedefler nelerdir diye çok güzel anlattı. Ben zevkle dinledim, sıkılan varsa açıkça söylüyorum mecliste olmasınlar. Bu yapılan çalışma meclisin, Türk denizcilik camiası için yapması gereken çalışmanın özetidir,” derken, Yılmaz Ulusoy "Varsa bir sorununuz gidin dışarda halledin. Ne edep kaldı ne adap kaldı. Ben 66'dan beri bu kervandayım. Birçok yerde görev yaptım, ama hiç böyle bir seçim süreci yaşamadım. Herkesi sağduyulu olmaya davet ediyorum,” dedi.

Erol Yücel ise "Bizim konumuz denizcilik. Deniz Ticaret Odası da Türk denizciliğinin çatı organizasyonu. Dünya açlık ve savaş tehlikesiyle karşı karşıyayken, ülkemizde Kanal İstanbul gibi bir proje yapılıyorken, ülkemiz adına çalışmak yerine kendi içimizde tartışmalar yaşamak bize yakışmıyor,” diyerek Levent Karaçelik ve Yılmaz Ulusoy’a destek verdi.

dto-003.jpg

dto_ocak.jpg

ocak_meclis_toplanti.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 21186 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.