1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DENİZ TİCARET ODASI

  4. İMEAK DTO Aralık ayı Meclis toplantısı yapıldı
İMEAK DTO Aralık ayı Meclis toplantısı yapıldı

İMEAK DTO Aralık ayı Meclis toplantısı yapıldı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aralık ayı Olağan Meclis toplantısı Cengiz Kaptanoğlu Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu 2014’ün son meclis toplantısında sektör sorunları konuşuldu.

A+A-

Sektörün yoğun ilgi gösterdiği toplantıya Eski Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Eski Kıyı Yapıları ve Tersaneler Genel Müdür Hızırreis Deniz, yeni göreve gelen Deniz Ticaret Genel Müdürü Mustafa Çalışkan da katıldı. İMEAK Deniz Ticaret Odası, Cemalettin Şevli ve Hızırreis Deniz’e denizcilik sektörüne verdikleri emek ve katkılardan dolayı plaket takdim etti.

“GÖREV DEVAM EDİYOR”

Her zaman denizcilik sektörünün hizmetinde olduklarını, ilerleyen zamanda da hizmetinde olacaklarını belirten Eski Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli “2003 yılında İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı olarak göreve başladım. Ondan önce de 15 yıllık bir deniz hayatım var. Esas tecrübemizi denizde çalışarak edindik. Tecrübemizi denizde edinmeseydik belki de sizinle bu kadar iyi bir frekans yakalamayabilirdik. Sekiz yıl kadar da İstanbul Bölge Müdürü olarak görev yaptım. Benim için çok önemli olan; denizcilik eğitimiyle ilgili çalışmalar yaptım. Denizcilik eğitimini denetleme kurulu başkanı olarak görev yaptım ve bu görevime hala devam ediyorum. Gemi adamları sınav merkezleriyle ilgili görevlerde bulundum. 2012 Mayıs ayında da genel müdür olarak Ankara’da göreve başladım. Şuanda da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda müşavirlik görevime devam ediyorum. Görevler devam ediyor. Her görev kutsaldır ve ayrım yapılmaz. Her zaman denizciliğin hizmetindeyiz ve her zaman sizlerle birlikteyiz.  Ben burada kendimi evimde hissediyorum. Hiçbir zaman makamımı önde tutmaya çalışmadım. Makamımın altına sığınmamaya çalıştım. Sorunlarda çözüm aramaya çalıştık. Kapımız herkese açıktı. Her zaman yettiğimiz kadarıyla yardımcı olmaya çalıştık.” dedi.

“DEVLETTE DEVAMLILIK ESASTIR”

Eski Kıyı Yapıları ve Tersaneler Genel Müdür Hızırreis Deniz "Odamızın bize yönelik hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum. Esas olan denizciliğin kendisi. Sektörü çok önemsiyorum ve seviyorum. Geçmişim bu sektördeydi, geleceğim de bu sektörde olsun diye birtakım hedeflerimiz var. Devlette devamlılık esastır ve yenilenmesi gerekir. Yaptığımız her işi istişare ederek yaptık. Belli bir disiplin çerçevesinde sektöre hizmet ettik." diye konuştu.

“DENİZCİLİĞİMİZ OLMASI GEREKEN NOKTADA DEĞİL”

Denizciliğin istenilen seviyede olmadığını, sektörün önünü açacak çözüm odaklı projeler geliştirme hedefinde oldukları belirten Deniz Ticaret Genel Müdürü Mustafa Çalışkan konuşmasında “Daha önce Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nde uzun yıllar görev yaptım. Kendimi sizin içinizden biri olarak görüyorum. Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü olarak sektörle aynı hissiyatı paylaşmak istiyoruz. Birlikte çözüm odaklı projeler geliştirmeyi arzu ediyorum. Bunun için tüm ekibimle birlikte samimi bir gayret içinde bulunacağız. Sadece kamu olarak değil hepimiz bir taraf olarak, denizcilik sektörünün uluslar arası alanda rekabet gücünün artması için somut projeler geliştirmek gerektiğine inanıyorum. Denizciliğimiz olması gereken noktada değil. Yapacak çok işimiz var. “ ifadelerine yer verdi.

“SEKTÖRÜ MASAYA YATIRDIK”

22 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirilen, Bakanlık ve sektörü bir araya getiren Denizcilik Çalıştayı’yla ilgili değerlendirmede bulunan İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, 2014'ün son meclis toplantısında şöyle konuştu: “Denizcilik Çalıştayı Odamız için çok önemliydi. Sayın Bakanımız Lütfi Elvan, dört saat bizimle birlikte oldu. Sorun çözmekten çok ilerisi için yapılan bir çalıştaydı. Gemi inşa, deniz taşımacılığı, limanlarımızın kapasitesini masaya yatırdık. Vizyonel bir toplantı yaptık. Navlun açığını dikkatli şekilde ele aldık. Atık alım tesislerinde Muğla pilot bölge. Biz TURMEPA’yla birlikte İMEAK Deniz Ticaret Odası olarak bu göreve talibiz. Bu sistemin ana parçası karada atık alım bertaraf tesislerinin kurulması. Bu noktada belediyelerle hem fikiriz. Muğla Büyükşehir Belediyesi bu konuda çok iyi çalışıyor. Atık alım konusu çok büyük bir projeye dönüşüyor. Bu projeye bir kamu kurumu olarak Deniz Ticaret Odası taliptir. Yoğun olarak çalışıyoruz. Kısa zamanda olumlu neticeler alacağımıza inanıyoruz. Önce Muğla’dan başlayarak Türkiye’nin tüm kıyı şehirlerinde uygulamayı düşünüyoruz."

s1-006.jpgs4-007.jpgs2-008.jpgs10.jpgs5-003.jpgs6-002.jpgs7.jpgs8.jpgs9.jpgs11.jpg

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1523 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.