1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. İMEAK DTO Meclis toplantısı yapıldı
İMEAK DTO Meclis toplantısı yapıldı

İMEAK DTO Meclis toplantısı yapıldı

İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın Haziran ayı  olağan Meclis toplantısı bugün (7 Haziran 2018) tarihinde Salih Zeki Çakır başkanlığında gerçekleştirildi.

A+A-

Ek meslek komitesi kurulması konusunun müzakere edildiği toplantıda, DTO Yönetim Kurulu'nun Mayıs ayı faliyetleri bir video sunumla paylaşıldı.

Toplantının dilek ve temmeniler bölümünde DTO Meclis Üyesi Levent Karaçelik yeni yönetimden 4 yıllık eylem planlarını yayınlamalarını rica etti ve Kanal Istanbul projesi ile ilgili Deniz Ticaret Odası'nın hiçbir duruş sergilemediğine işaret ederek "Bu konuda çok eksik kaldık" dedi.

8 numaralı Meslek Komitesi adına konuşan DTO Meclis Üyesi Arif Ertik ise profesyonel balıklamaların sorunlarını anlatarak profestonel balıkadamlara özel bir mevzuat yapılması gerektiğini vurguladı.

Arif Ertik'ten sonra 37 numaralı meslek komitesi ve DTO Meclis Üyesi Yusuf Civan söz aldı. Civan, lojistik sektörünün sorunlarından ve demuraj masraflarından bahsetti.

Yusuf Civan'dan sonra söz alan DTO Meclis Üyesi Metin Kalkavan ise, demuraj masraflarının uluslararası bir konu olduğunu belirtti ve bu sistemi değiştirmeye kalkarsanız Türkiye'nin ticaretini engellemiş olursunuz dedi.

20 numaralı meslek komitesi üyesi Savaş Ercan da aynı konudan bahsetmek için söz istedi. Ercan "Konteynerler line'larin ekmek kapısıdır. Kimse arabasını bir otoparka park edip ücret vermemezlik edemezse, demuraj ücretinden de yakınamaz" dedi. Asım Barlın da "Taahhütlü ve teminatlı dünyaya hoş geldiniz" diyerek Ercan'ı destekledi.

DTO Meclis Üyesi Saim Oğuzülgen ise önemli bir konuyu gündeme getirmek için kürsüye çıktı ve gemi kazalarıyla ilgili bilgi kirliliğinden bahsederek "Deniz Ticaret Odası bu konuda insiyatif alarak basın bildirileriyle kamuoyunu aydınlatmalı ve bu konu denizciliği bilmeyen kişilere bırakılmamalı" dedi.

Son olarak kürsüye İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran çıktı. Kıran öncelikle DTO Antalya Şubesi ile ilgili yaşanan bir konuya değinerek "Başkanlığa geldiğim günden beri birlik beraberlik mesaji vermeye çalışıyorum ama birileri sanki aksini yapmaya çalışıyor. Yapmayın. Yapılacak çok işimiz var" dedi.

Kıran, Levent Karacelik'in konuşması üzerine  ise eylem planlarını vakit bulduğunda açıklayacaklarını ve her türlü katkıya açık olduklarını dile getirdi.

Limanlardan alınan ücretlerin sınırlanması konusunda çok güçlü bir lobi olduğuna dikkat çeken Kıran, Yusuf Civan'ın konuşmasının farklı sesleri duymak açısından önemli olduğunu söyledi.

dto1-007.jpg

dto-009.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 29801 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum