1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. IMO 2020 için geç kalmayın
IMO 2020 için geç kalmayın

IMO 2020 için geç kalmayın

Yakıt katkı konusundaki öncü şirketlerinden olan ADERCO, gemi sahiplerini ve işletmecilerini IMO’nun 2020 yılında yürürlüğe koyacağı yakıt sülfür oranı kısıtlamalarına uyma konusunda artık planlamalarının başlamış olmaları gerektiği konusunda uyarıyor.

A+A-

ADERCO CEO’su Olivier Baiwir, denizcilik endüstrisi alanında faaliyet gösteren bazı firmaların sülfür salınımını kısıtlayan uygulamaların bir yıl uzakta olduğunu düşünerek rahat hareket ettiklerini belirtti. Baiwir, bu global düzenlemelere 1 Ocak 2020 tarihinde hazır hale gelmek için şimdiden harekete geçmek gerektiği uyarısını yaptı.

“1 AY GERİDE KALDI”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Baiwir şunları söyledi: “IMO sülfür sınırlaması 1 Ocak 2020 tarihinde yürürlüğe girecek, fakat uyum planlaması için bir ay geçti bile. Gemi sahipleri, gemi işletmecileri ve operatörleri; 2019 yılı sonuna hazırlık için yeni yakıt temin ederken, yakıt katkı uygulamalarını da artık bir düzene sokmaları gerekiyor.  Gündemi uzun süre meşgul eden open-loop scrubber’lara son dönemde gelen yasaklara rağmen, yakıt katkı maddeleri ile yakıt bakımı, IMO regülasyonlara uyum için en düşük maliyetli ve basit yoldur. Ayrıca gemi motorlarını korumada ekstra bir yararları vardır. Yakıt salınımındaki sülfür sınırlamasının uygulamaya gireceği 2020’den önce, üstesinden gelinmesi gerekli en önemli görevlerden biri yeni yakıt almadan önce tankların temizlenmesidir. Tanklarda en düşük oranda yüksek sülfürlü yakıt kalması bile zorunlu IMO düzenlemesinin ihlâli anlamına gelecektir ve ciddi sonuçları olacaktır. Bizim önerimiz,  bu yılın haziran ayından itibaren yakıt katkı maddesi kullanımına başlanması ve yeni yakıt alımı için gerekli tank temizliğini sağlamak.”

Yakıt katkı bakımı konusunda dünya lideri olan ADERCO’nun CEO’su Olivier Baiwir’a göre; yakıt katkıları, düzenlemeleri yerine getirebilmek için en etkin çözüm ve en iyi yol olarak görünüyor. Yakıt katkı bakımı sağlayan ADERCO ürünü, yakıt alımından önce direkt olarak yakıt tanklarına boşaltılarak kullanılıyor. Ürün, karışım risklerini azaltmak, mevcut sludge’ı kullanılabilir yakıt haline dönüştürmek ve yeni düşük sülfürlü yakıtı almadan önce yakıttaki atıkları temizlemek için direkt olarak yakıta da eklenebiliyor. Yakıt katkı maddesi, ayrıca motorlarında korunmasını sağlıyor. ADERCO uzmanları bu konuda da 1980 beri müşterilerine hizmet verdiklerini belirtiyor.

“HAZIRLIKLARA BAŞLAMAK İÇİN EN UYGUN ZAMAN”

1981 yılında Kanada’da kurulmuş olan, yakıt düzenleyicileri ve yağlama düzelticileri dahil olmak üzere, özel yakıt katkı maddeleri üretimi yapan ADERCO’da çalışan uzmanlar şu tavsiyelerde bulunuyor:  “Müşterilerimize tavsiyemiz, düzenlemeye uyumun, yakıt tanklarında başladığını unutmasınlar. Şu an IMO 2020’ye hazırlık için başlangıç yapılacak en uygun zamandır. Yakıt katkı çözümümüz ile gemi sahipleri, gemi işletmecileri ve operatörler masraflı dry-dock veya kiralama konularına kafa yormaksızın bu kanıtlanmış metodu uygulayabilirler. Kaygılandığımız konu bazı gemilerin 2019 sonuna yeni yakıtlara hazır olmaksızın girmeleridir. Bunun için en basit ve en tasarruflu metot, yakıt katkı maddesi kullanımıdır. Denizcilik otoriteleri ve Liman Başkanlıkları 2020 başında yeni kurallara uymama konusuna muhtemelen yoğunlaşacaklarından, yeni kurallara uymayanlar ağır para cezaları ve gemilerine el koyulması durumu ile karşılaşabilirler. Anlaşılacağı üzere, yakıt katkı maddesi kullanımı, kafa rahatlığı ve operasyonel yeterlilik için ödenecek küçük bir bedeldir. “

Uzmanların belirttiğine göre ADERCO ürünleri % 100 bitkisel-organik, % 100 külsüz ve % 100 metalden arınmıştır. Bundan dolayı da dünya çapında denizcilik, madencilik, güç kaynağı ve ulaşım sektöründeki yakıt gücüne dayanan operasyonlarda daha üstün performans, verimlilik ve sürdürülebilirlik sağlarlar. ADERCO’nun daha süratli hizmet vermek adına Atina, Dubai, Genova, Houston, Limasol, Montreal, Sao Paolo, Conakry, Jakarta, Seul, Singapur ve Sidney ile birlikte dünya çapında 20’den fazla stok noktası bulunmakta.

 

 

 

 

Vira Haber

Bu haber toplam 14478 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.