1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İmralı iskelesi taşınıyor
İmralı iskelesi taşınıyor

İmralı iskelesi taşınıyor

Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde, bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın hükümlü olduğu İmralı Adası ile deniz ulaşımını sağlayan iskele kaldırılıyor.

A+A-

Sadece Adalet Bakanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı gemilerin yararlandığı bu iskele Yeniköy’de bulunan Garnizon Komutanlığı’na ait sahile taşınacak.

Kenya’da yakalanan Abdullah Öcalan’ın İmralı Adası’na getirilmesinden sonra 11 yıldır İmralı ile deniz ulaşımını sağlayan Mudanya’daki iskele binası önümüzdeki günlerde buradan taşınacak. Mudanya’nın AK Partili Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Büyükşehir Belediyesi ile ortak yaptıkları girişim sonucu ilçe merkezindeki iskelenin Yeniköy’de bulunan garnizonun sahiline inşa edileceğini, çalışmaların tamamlanmasından sonra sadece Adalet Bakanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı savaş gemilerinin kullandığı iskelenin buraya taşınacağını açıkladı. Yapılan çalışmalardan olumlu sonuç alındığını söyleyen Belediye Başkanı Aktürk, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin konuyla ilgili olarak önümüzdeki günlerde basın açıklaması yapacağını sözlerine ekledi.

Abdullah Öcalan’ın yakalanmasından sonra askeri alan olarak ilan edilen Mudanya İskelesi ile İmralı Adası arasında görüntülü haberleşme sistemi kuruldu. İskele’de kurulan özel cihazlar ile İmralı’ya gidecek kişilerin parmak izi ve göz taramaları yapılıyor.

Bu haber toplam 945 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.