1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İmralı motoru kılavuzluk yapacak
İmralı motoru kılavuzluk yapacak

İmralı motoru kılavuzluk yapacak

Bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarını İmralı adasına taşıyan motor ihaleyle satıldı.

A+A-

Bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarını İmralı adasına taşıyan motor ihaleyle satıldı.

İmralı Adası'nda ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarını yıllarca İmralı'ya taşıyan İmralı 9 motoru ihaleyle satıldı.

İhaleye beş firma girerken 28 bin lira bedelle İmralı 9 motoru Çınar Tersanesi'nin oldu. Tersane yetkilileri ise İmralı 9 ismini değiştirerek, motoru Marmara Denizi'nde kılavuz olarak kullanacaklarını açıkladılar,

Sürekli arızalanması nedeniyle satıldı
Kenya'da yakalandıktan sonra getirildiği İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Abdullah Öcalan'ın avukatlarının adaya ulaşımını sağlayan İmralı 9 motorunun sürekli arızalanması nedeniyle Adalet Bakanlığı 6 ay önce motoru satma kararı aldı. Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu'na devredilen İmralı 9 için geçtiğimiz Kasım ayında ihale açıldı.

5 firmanın girdiği ihalede 28 bin lira ile en yüksek teklifi veren Çınar Tersanesi, İmrali 9 motorunun sahibi oldu. 12 metre uzunluğundaki motorun sürekli alt tarafından su alması ve motorunun arızalanması nedeniyle satıldığı açıklanırken, Çınar Tersanesi yetkilileri ise motorun tamirat aşamasında olduğunu belirttiler.

Adı değiştirilecek
İmralı 9 ismini değiştireceklerini söyleyen yetkililer, "Motorun ismi sürekli ülke gündeminde olan Abdullah Öcalan ve İmralı ile ilgili olduğu için önce ismini değiştireceğiz. Ardından da tamir işleri bittikten sonra motor Marmara Denizi'nde yabancı gemilere kılavuzluk yapacak" diye konuştular.

İnternethaber

Bu haber toplam 893 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.