1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İnşaat şirketinden yardım gemisi
İnşaat şirketinden yardım gemisi

İnşaat şirketinden yardım gemisi

Libya'da yıllarca inşaat sektöründe çalışma yapan Türk firması System İnşaat Grubu, Kızılay aracılığı ile Libya'ya yaklaşık 11 milyonluk yardım gemisi gönderdi.

A+A-

Libya'da yıllarca inşaat sektöründe çalışma yapan Türk firması System İnşaat Grubu, Kızılay aracılığı ile Libya'ya yaklaşık 11 milyonluk yardım gemisi gönderdi.

Avcılar Ambarlı Limanı'ndan gemiye yüklenecek olan konteynırlarda, 410 ton muhtelif gıda malzemesi, 425 ton su, 100 adet jeneratör, 2 adet tam donanımlı ambulans, 100 bin adet çocuk bezi ve çok sayıdailaçve tıbbi malzeme buluyor. Bu akşam Ambarlı limanından Libya'nın Misurata'ya gönderilecek yardım gemisini hazırlayan System İnşaat Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Şinasi Başlalar, yıllarca Libya'da inşaat sektöründe iş yaptıklarını ve para kazandıklarını belirterek, "Şimdi onlar zor durumdalar. Biz de onlara katkıda bulunmak istiyoruz. İşte bu bir vefa borcudur. Bizler Libya'yı sadece dost ve kardeş ülke olarak görmüyoruz. Libya bizim de vatanımız. Libya halkının sıkıntısı bizim sıkıntımızdır. Biz onlarla birlikte güldük şimdi ise onlarla birlikte üzülüyoruz." diye konuştu.

System İnşaat Grubu'nun Libya'ya yapmış olduğu bu yardımın büyük bir vefa borcu olduğunu dile getiren Kızılay Başkanı Tekin Küçükali ise yıllarca orada iş almış diğer firmaların da böyle bir hayır işinde bulunmaları gerektiğini vurguladı. Bu yardımın bağışın ötesinde bir hadise olduğunu dile getiren Küçükali, "Libyalılar şunu bilmeliler ki, Türk milleti onlara yardımda bulunmayı kendilerine görev bilmiştir. Bu bizim göndereceğimiz 5. gemi olacak. System İnşaat orda görev alan bir çok Türk firması içinde yardım gönderen tek kuruluş olmuştur. Aynı hassasiyeti orada para kazanan diğer firmalarında göstermesini temenni ediyoruz ." diye konuştu.

Libya için hazırlanan yardım gemisi, bu akşam Avcılar Ambarlı limanından Libya'ın Misurata Limanı'na hareket edecek.

Samanyolu

Bu haber toplam 908 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.