1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Irak petrolünü Türkiye topraklarından geçirmek istiyoruz"
"Irak petrolünü Türkiye topraklarından geçirmek istiyoruz"

"Irak petrolünü Türkiye topraklarından geçirmek istiyoruz"

Irak Başbakanı Haydar El İbadi "Türkiye ile petrol konusunda işbirliği yapmalıyız. Irak petrolünün Türkiye topraklarından geçirerek dünyaya ulaştırılmasını istiyoruz" dedi.

A+A-

Irak Başbakanı El İbadi'yi kabul eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, ikili görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Enerji işbirliğine hazırız. Kasım'da yaptığımız görüşmeler sonrasında Türk firmalarına dönük engellerle ilgili çok kararlı adımlar atıldı. Bu sebeple teşekkür ediyorum. Su konusunda da Türkiye şu ana kadar taahhütleri ve suyu işbirliği alanı görerek atılacak ortak adımlar için de her türlü işbirliğine hazırdır. İsrafla suyun tasarrufunu da öngören bu tutumumuzu daha da ileri götürmeye kararlıyız" diye konuştu.

Irak Başbakanı El İbadi yaptığı açıklamada "Sayın Davutoğlu'na misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederim. İdari geniş bir heyetle buradayız. İki ülke arasındaki yüksek stratejik toplantılar için buradayız. Bu anlaşmayı tekrar hayata geçirmek istiyoruz. Türkiye ile petrol konusunda işbirliği yapmalıyız. Irak petrolünün Türkiye topraklarından geçirerek dünyaya ulaştırılmasını istiyoruz" dedi.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 871 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.