1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Irak'la yeni bir yüzen santral anlaşması yapılıyor
Irak'la yeni bir yüzen santral anlaşması yapılıyor

Irak'la yeni bir yüzen santral anlaşması yapılıyor

Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Yıldız, "Basra'nın elektrik ihtiyacının karşılanması adına yüzen santrallerden yeni bir anlaşma daha yapılıyor" dedi.

A+A-

Irak’la Türkiye arasında enerji ve ticarette yeni bir dönem başlarken, Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın temasları yeni işbirliği kapılarını açtı. Bağdat’ta önemli görüşmelere imza atan Yıldız, Türk firmaların yeni yatırımlarının ele alındığını belirterek “Irak’ın bazı bölgelerinin acil enerjiye ihtiyacı var. Bu ihtiyacı karşılamada Türk özel sektörü gayret gösteriyor. Şu anda hali hazırda bir firmamız Basra Körfezi’ndeki üç elektrik gemisinden Irak’a toplam 250 MW elektrik sağlıyor.

Buna yine aynı firma tarafından 410 MW’lık yeni bir yüzer elektrik santrali kapasitesi daha eklenecek. Bu projeyle ilgili görüşmeler sürüyor. Böylece 660 MW’lık kapasite bir Türk firması tarafından sağlanmış olacak” dedi. Türk özel sektör şirketlerinin Basra eyaleti başta olmak üzere Irak’ın genelinde elektrik üretim altyapısının geliştirilmesine dönük yatırımlarının artırılması konusunun ele alındığını ifade eden Yıldız “Irak’ın 10 bin MW civarındaki kurulu gücünün dörtte birinin Türk firmaları tarafından tesis edilmiş olması gurur verici” dedi.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1016 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.