1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İskenderun Liman'ında İsrail'e protesto
İskenderun Liman'ında İsrail'e protesto

İskenderun Liman'ında İsrail'e protesto

İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan gemilerin İskenderun Limanına demirlemesinin ardından İHH yöneticileri limana geldi.

A+A-

Dernek yönetim kurulu üyesi Hüseyin Oruç, Hatay Şube Başkanı Zekeriya Kanat, Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Kemahlı ve Filistin Gönüllüleri Platformu üyeleri İskenderun Limanı önünde Filistin ve Türk bayraklarıyla ile toplanarak, İsrail aleyhine slogan attı.

Grup adına açıklama yapan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Oruç, 31 Mayısta gemilerinin uluslar arası sularda İsrail'in korsanlığı ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Akdeniz'in ortasında İsrail'in yaptığı korsanlığa hiç kimsenin sesinin çıkmadığını dile getiren Oruç, "24 Mayısta İstanbul'dan 10 binlerle uğurladığımız gemilerimizi, saldırısından 68 gün sonra İskenderun'da karşıladık. Türkiye'de bütün şehirlerde ilçelerde bütün merkezlerde insanların kuruş kuruş para toplayarak satın aldıkları bu üç gemi İskenderun'da. İnsanlığı, insani yardımları yüklediğimiz, dünyanın 36 ülkesinden her yaştan her dinden, toplumun her kademesinden kişilerin birlikte olduğu bu gemi uluslar arası sularda İsrail'in korsanlığı ile karşı karşıya kaldı. Bütün dünya korsanlık deyince Somaliyi hatırlıyor. Ama Akdeniz'in ortasında İsrail'in yaptığı bu korsanlığa hala hiç kimsenin sesi çıkmadı" dedi.

31 Mayıs gecesi İsrail'in Türk vatandaşını şehit ettiğini hatırlatan Oruç, "Bu saldırıda 54 kişi ağır bir şekilde yaralandı. Bir kardeşimizin yarası hala çok ağır ve tedavisi devam ediyor. Türk hükümetinin dile getirdiği ve İsrail'den 5 dileği vardı. Bu şartlardan bir tanesi bu gün yerine getirildi. Biz artık İsrail'in diğer şartlarımızı da yerine getirmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Atılan sloganların ardından Filistin gönüllüleri üyeleri olaysız bir şekilde dağıldılar. Mavi Marmara gemisinde bulunan İskenderunlu şehit Cengiz Akyüz'ün oğlu da limana geldi. Akyüz, "Gemiyi gördüm ve yorgun gözüküyordu. Bizim bu yardımların içinde olmamız lazım. Bayraklar yırtılmış, kurşun izleri var, tahrip edilmiş ama tüm bunlar inşallah düzelecek." şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 696 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.