1. HABERLER

  2. 'İskenderun’da deniz turizmi henüz gelişme gösteremedi'
'İskenderun’da deniz turizmi henüz gelişme gösteremedi'

'İskenderun’da deniz turizmi henüz gelişme gösteremedi'

 İskenderun Körfezi'nde deniz turizmi henüz gelişme göstermemiştir. Bölgede marina olmaması, bu konudaki en büyük olumsuz etkendir. Fakat bu konuda...

A+A-

 İskenderun Körfezi'nde deniz turizmi henüz gelişme göstermemiştir. Bölgede marina olmaması, bu konudaki en büyük olumsuz etkendir. Fakat bu konuda çalışmalar ilgili yönetimler tarafından başlatılmıştır.

İskenderun Körfezi'nde amatör denizcilik; sportif balık avcılığı ve yaz aylarında küçük botlarla yüzme ve gezi gibi aktiviteleri kapsamaktadır. Marina ve yat bağlama yerleri yapıldığı takdirde deniz turizmi, yat rallisi ile birlikte amatör denizcilikte de hareketlenme görülecektir.

İskenderun Yelken Kulübü ve İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü başarılı çalışmaları ve kadrosu sayesinde milli sporcular yetiştirmekte ve kendi alanlarında ulusal dereceler kazanmaktadırlar.

Deniz turizminin gelişmesi amacı ile 28 Nisan 2015 tarihinde “İskenderun Körfezi'nin Deniz Turizmindeki Yeri” konulu bir sempozyum yapılması planlanmaktadır. Bu sempozyum İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi önderliğinde ilgi resmi ve özel kurumlar ve denizcilik sektöründe önde gelen kişilerin katılımı ile gerçekleşecektir. Bu sempozyum sonucunda deniz turizminin gelişmesi konusunda yapılması gerekenler tespit edilecek ve bir yol haritası çizilecektir.

İskenderun Körfezi'nde marina olmadığı gibi kruvaziyer limanının da olmaması ciddi bir eksikliktir. Deniz turizminin gelişmesi açısından marina dışında inanç turizmi ve Hatay'ın farklı kültürleri barındıran mozaik yapısının tanıtılması için bir kruvaziyer limanının olması büyük fayda sağlayacaktır. İskenderun Körfezi'nde çok sayıda liman olması sanayileşmeyi sağlarken denizin temiz tutulması gerekliliğini de ön plana çıkarmaktadır. Bu sebeple “Mavi Kart” otomasyon sistemine Aralık 2015 tarihine kadar geçiş yapılarak katı ve sıvı atıkların belirli yerlere teslim edilmesi sağlanacaktır.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1561 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.