1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. İskenderun’da denizde İSTE rüzgarı esti
İskenderun’da denizde İSTE rüzgarı esti

İskenderun’da denizde İSTE rüzgarı esti

Hatay’ın İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Denizcilik Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen Karton Tekne Yarışması, 10 takım kıyasıya mücadele verdi.

A+A-

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Denizcilik Meslek Yüksekokulu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Karton Tekne Yarışması, 10 takımın katılımıyla gerçekleşti. İskenderun Sahili’nde oluşturulan parkurda, Renkli görüntülere sahne olan “2. Karton Tekne Yarışması’nın başlama işareti İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli tarafından verildi.

 Düzenlenen yarışmada, yarışmacılar sadece koli bandı ve karton kullanarak yaptıkları teknelerle denize açıldı.

Yarışmayı, İSTE Makine Mühendisliği 1. Sınıf Öğrencileri Fatih Kavak ve Ömer Olgaç’ın karton teknesi 3 dk. 12 sn. parkur derecesi ile birinci, İSTE Denizcilik MYO Sualtı Teknolojileri öğrencileri Şamil Şamün, Miraç Şekerci, Furkan Yüksel ve Ömer Güler’in yaptıkları Ilgın-1 adlı karton tekneyi kullanan Kubilay Çelebi, Ömer Ayan, Anıl Güler ve Mehmet Ekiz’den oluşan ekip 3 dk. 30 sn ile ikinci ve İSTE İskenderun Meslek Yüksekokulu Basın Yayın Teknolojileri Öğretim Görevlisi Mehmet Kartal Bilen’in İMYO isimli teknesi 3 dk. 32 sn’lik dereceyle yarışmayı üçüncü olarak tamamladı.

 Dereceye giren takımlara ödüllerini İSTE Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sefa Ayhan Demirhan takdim etti.

Tasarım ödülünü Doç. Dr. Tolga Depci, mansiyon ödülünü ise İSTE Denizcilik MYO Deniz Liman Programı Öğrencileri Ayşe Tarakçı, Pelin Gürbüz, Harun Çetin’in hazırladığı Ilgın-2 isimli karton tekne adına Ayşe Tarakçı aldı.

Keyifli anlara sahne olan yarışmada, katılımcılar ve izleyiciler; ‘Karton Tekne Yarışması’nın geleneksel hale getirilmesini ve her yılsonunda yapılmasını arzu ettiklerini ifade etti.

isste.jpg

iste.jpg

iste1.jpg

iste2.jpg

iste3.jpg

iste4.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 10844 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.