1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. ‘İstanbul Akvaryum’ açılıyor
‘İstanbul Akvaryum’ açılıyor

‘İstanbul Akvaryum’ açılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin en büyük akvaryumu, ‘İstanbul Akvaryum’ Nisan ayında açılıyor.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin en büyük akvaryumu, ‘İstanbul Akvaryum’ Nisan ayında açılıyor.

Akvaryumda 15 bin balığın yanı sıra dünya denizlerinden örnekler de yer alıyor. Ayrıca, mini Yağmur Ormanları, 5 boyutlu cep sinemalar, kafeteryalar da ziyaretçilerini bekliyor. İBB Başbakın Kadir Topbaş, 3 bin balığın akvaryumla buluştuğunu belirterek, bazı özellikleriyle akvaryumun dünyada ilk olma özelliğini taşıdığını söyledi.

Dünyanın tüm denizlerinden örneklere ve birçok ilke sahipİstanbulAkvaryum’un basın inceleme gezisi yapıldı. Florya’da yaklaşık 100 dönüm arazide yer alan İstanbul Akvaryum, içerisinde barındırdığı canlı çeşidiyle, gezi güzergahlarındaki aktiviteleriyle dünya çapındaki tüm akvaryumlar içerisinde önemli bir konuma sahip.

Gezi öncesi akvaryum hakkında bilgi veren Kadir Topbaş, Dünya’nın İstanbul’daki bu akvaryumu konuşacağını söyledi. Akvaryumun bu yıl içerisinde açılacağını aktaran Topbaş, kompleksin yüzde 95’inin tamamlandığını ve 268 Milyon TL’ye mal olduğunu belirtti. Üzerinde çok ciddi çalışmalar yapıldığını aktaran Topbaş, “İhalesi yapılan akvaryumun çok ötesine taştı. Sadece balıkların yer aldığı bir akvaryum değil, bunun çok ötesinde ‘temalı’ diyebileceğimiz bir sistem geliştirildi. Dünyada ilk olma özelliği var. İstanbul’da bazı yerlerde akvaryumlar yapılıyor ama burası dünyada diğer yerlerle de yarışsın diye hassas bir çalışma yapıldı.” dedi.

Yaklaşık 15 bin civarında balığın akvaryumla buluşacağına değinen Başkan Topbaş, 3 bin balığın tanklarla getirildiğini ve akvaryumlara salındığını söyledi. İstanbul Akvaryum’da dünya denizlerinde kısa bir tur yapılacağını dile getiren Topbaş sözlerini şöyle tamamladı: “Akvaryum içerisinde; Nuh’un Gemisi, batık gemiler, Marmara alanı, Antarktika alanı, Çanakkale boğazı, Karadeniz alanı, Süveyş kanalı, Kızıl Denizi, Doğu ve Orta Atlantik dediğimiz bölgeler var. Bunun dışında yağmur ormanları, dev bitkiler bulunuyor. Yani kısacası dünyadaki denizleri dolaşıyoruz.”

Samanyolu

Bu haber toplam 1011 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.