1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İstanbul sağanak yağışın etkisinde
İstanbul sağanak yağışın etkisinde

İstanbul sağanak yağışın etkisinde

Sabah saatlerinden itibaren başlayan yoğun yağış İstanbul'un tamamını esir alırken, birçok yerde yolları dereye çevirdi.

A+A-

Ağır ağır Türkiye'ye ilerleyen soğuk hava, önce Marmara ve İstanbul'da etkisini gösterecek. Bugün öğleden sonra başlayacak yağış, akşam karla karışık yağmur ve kara dönüşecek. Hafta sonu ise Marmara ve İstanbul beyaza bürünecek. Soğuk hava Türkiye genelinde 10 gün kalacak.
İstanbullular bugün dikkat:
06.00-12.00: Sağanak yağış var.
12.00-18.00:Avrupa yakasında karla karışık yağmur, Anadolu yakasında sağanak yağış bekleniyor. Fırtına da şiddetlenecek.
18.00-24.00: Kuvvetli fırtına ve yağış.

İstanbul'da sabah saatlerinde etkisini göstermeye başlayan sağanak yağış ve şiddetli fırtına, yolları dereye çevirdi, binaların çatılarını uçurdu.

*Meteorolojik tahminlere göre bugün Trakya'da sıcaklıkların 10-15 derece azalması ve kar yağması beklenirken İstanbul gece saatlerinden itibaren başlayan gök gürültülü sağanak yağış ve rüzgar fırtınasıyla güne başladı.

Sabah saatlerinden itibaren başlayan yoğun yağış İstanbul'un tamamını esir alırken, birçok yerde yolları dereye çevirdi. Beyoğlu, Dolapdere Caddesi'nde yola koyulan uyarı levhasını yaprak gibi sürükleyen yağmur suları, trafikteki sürücülere de zor anlar yaşattı.

Sabah saatlerinde işe gitmek için yollara koyulan vatandaşlar da yağmurdan nasibini aldı. şiddetli rüzgar yüzünden vatandaşların şemsiyeleri ters döndü.


BİNANIN ÇATISI UÇTU
Şiddetli yağışla birlikte etkili olan kuvvetli fırtına Fatih, Balat, Hızır Çavuş Köprübaşı Sokak'ta saat 06.00 sıralarında bir binanın çatısını uçurdu. Bina boyundaki çatının tehlike arz etmesi nedeniyle polis ve itfaiye ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, sokak sakinleri büyük panik yaşadılar. Evlerinde uyuyan vatandaşlar, büyük bir gürültüyle uyandıklarını ve sokağa çıktıklarında binanın çatısının yerde olduğunu ifade ettiler.

Şiddetli fırtınanın ve yoğun yağışların gün içerisinde de etkili olması bekleniyor.


Trakya'da kar yağışı başladı
TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde sabah erken saatlerde başlayan fırtına ve sağanak yağmur, yerini kar yağışına bıraktı. Fırtına nedeniyle elektrik direkleri devrildi.Çorlu'da sabah erken saatlerde başlayan gök gürültülü fırtına ve yağmur kısa sürede etkili oldu. Yağmur nedeniyle bazı yollar göle dönerken, bazı mahallelerde de elektrik kesintileri meydana geldi. 5'inci Kolordu Komutanlıağı'na bağlı Çorlu Ağır Bakım Fabrikası kavşağındaki ışıklarda ise aydınlatma direği fırtına nedeniyle devrildi. Elektrik direğinin devrilmesiyle yol kısa süre trafiği kapandı. Etkili olan yağmur bir süre sonra yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışı ise zaman zaman hızını artırarak yağmasıyla çatı ve araçlar beyaza büründü. .

Ani sıcaklık değişimi

Edirne’de bugün hava sıcaklığı en yüksek 18, en düşük 8 derece, Kırklareli’nde en yüksek 17, en düşük 5 derece, Tekirdağ’da en yüksek 19 en düşük 4 derece tahmin ediliyor.Bölgede ani hava sıcaklığı değişikliklerinin ardından Edirne ve Kırklareli’nde kar yağışı, Tekirdağ’da da hafif kar yağışı görülecek. Marmara’daki birçok ilde de kar yağışı bekleniyor.Edirne’de son günlerde gündüz ve gece arasındaki sıcaklık farklarına bağlı olarak akşam saatlerinde başlayan sis, hayatı olumsuz etkiliyor.Akşam 21.00 itibariyle etkisini artıran sis, zaman zaman öğle saatlerine kadar etkisini sürdürüyor. Trafikte görüş mesafesini yer yer 30 metrenin altına düşüren sis, seyir halindeki sürücü ve yayalara zor anlar yaşatıyor.

Avrupa’da kar Alanya’da plaj keyfi

Avrupa’yı etkisi altına alan yoğun kar yağışı başta Almanya olmak üzere birçok ülkede hava ulaşımını olumsuz etkiledi. Frankfurt, Paris ve Londra’daki havalimanları zaman zaman yoğun kar yağışı nedeniyle kapandı. Bu nedenle İstanbul’dan buralara yapılan seferlerde gecikmeler meydana geldi. Kar yağışı nedeniyle THY’nin İstanbul-Berlin, İstanbul-Frankfurt, İstanbul-Londra, İstanbul-Paris ve Lufthansa Havayolları’nın Frankfurt-İstanbul seferleri gecikmeli yapıldı. Bu arada Antalya’nın Alanya ilçesinde ise sıcak havayı fırsat bilen yerli ve yabancı tatilciler, plajda şezlonglara uzanarak güneşin tadını çıkardı.

İSTANBUL FIRTINAYA TESLİM OLDU :


İstanbullular güne aşırı yağış ve fırtına ile uyandı.

Şiddetli rüzgar nedeniyle evlerin çatıları uçtu, ağaçlar ve elektrik direkleri devrildi.

Sıcaklık bugün 11-12 derece düşecek. Kentte öğleden sonra kar yağışı bekleniyor

Milliyet

Bu haber toplam 695 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.