1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. İstanbul'da balık nerede nasıl tutulur?
İstanbul'da balık nerede nasıl tutulur?

İstanbul'da balık nerede nasıl tutulur?

Olta balıkçıları, İstanbul'da nerede nasıl balık tutulacağını Facebook'taki bir grupta paylaşıp tecrübelerini aktardı.

A+A-

Yaşar ÖZER / Vira Haber

Balıkçıların bir araya geldiği bir Facebook grubunda paylaşımda bulunan İbrahim Kurel adlı balıkçı, Beylikdüzü Kavaklı'da açılan yeni balık halinin orada güzel balık tutulduğunu fakat güvenliklerin olta balıkçılarına izin vermediğini söyledi. Kurel'in bu durum için ne yapılabileceğini sorması üzerine diğer olta balıkçıları da düşüncelerini paylaştı.

Ali Ozan Malkoç ise "Lodos'un olduğu gün yeni halin arkasında kayalıklardaydım, tek vuruş bile alamadım, güvenlikler gelip selam verdiler hiç bir şey demediler" dedi. Yunus Emre adlı olta balıkçısı da "Ben de gidiyorum, güvenlikler bir şey demiyor. Ayrıca dediğiniz gibi balık yaptığı da yok" ifadelerini kullandı.

Bir diğer olta balıkçısı Adem Yılmaz da "3-4 gün sağlam balık çıktı, 2 haftadır vurma bile yok orada" yorumunu yaptı.

İstanbul'da balık tutulacak yerlerle ilgili tecrübelerini paylaşan Mehmet Selçuk Kısmet ise şunları söyledi: "Yenikapı'da rapala iş yapmıyor, yemli ile akşam 10'a kadar 10'dan sonra kesiliyor. Haliç'te baskülden atarsan alırsınız, o da geçen gemilere takıp kırmazsanız. Galata'da Karaköy boğaza bakan taraf iş yapıyor, yer hiçbir zaman yok orada, diğer noktalardan tek tük alırsınız. Emirgan'da saat 11-12'ye kadar alırsınız, sonra ancak iskorpit çekersiniz."

Bu haber toplam 6340 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.