1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İstanbul'dan İzmir 3.5 saat olacak
İstanbul'dan İzmir 3.5 saat olacak

İstanbul'dan İzmir 3.5 saat olacak

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, İstanbul-İzmir arasındaki 421 kilometrelik otoyol projesi için ilk kazmanın bu yıl içersinde vurulup ve çalışmaya başlanılacağını söyledi.

A+A-

İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecek 6,5 milyar dolarlık dev otoyol projesi başlıyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmit Körfez Köprüsü dahil olmak üzere İstanbul-İzmir arasındaki 421 kilometrelik otoyol projesi için ilk kazmanın bu yıl içersinde vurulacagığını söyledi.

Çeşme Yat Limanı'nın açılış töreni sonrası basın mensuplarını sorularını cevaplandıran Bakan Yıldırım, İzmit Körfez Köprüsü dahil olmak üzere İstanbul-İzmir arasındaki 421 kilometrelik otoyol projesi için ilk kazmanın bu yıl içersinde vurulacağını açıkladı. "Sözleşme görüşmeleri son noktaya geldi. Bugünlerde imzalanmış olacak. İmzalanmasına müteakip Yüksek Planlama Kurulu'nda imzaya açılacak ve sürece başlayacağız," şeklinde konuşan Yıldırım, bu yıl bitmeden şantiyeyi kurup çalışmalara başlanacağını söyledi. Yıldırım, projenin İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indireceğini ifade etti.

"Hedefimiz 20 milyar dolar"
Türkiye'nin yat turizminden 2,5 milyar dolarlık gelir elde ettiğini, yeni marinalarla bu rakamın 8,5 milyar dolara yükseleceğini vurgulayan Yıldırım, hedeflerini ise 20 milyar dolar olduğunu söyledi

Bu haber toplam 823 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.