1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. İşte dünyanın en pahalı 11 yatı
İşte dünyanın en pahalı 11 yatı

İşte dünyanın en pahalı 11 yatı

Dünyanın en zengin isimleri, genelde pahalı ve lüks yatlarla seyahat etmeyi seviyor. Business Insider sitesi, dünyanın en pahalı 11 yatını sıraladı.

A+A-

1-Microsoft kurucularından Paul Allen'ın Octopus isimli yatı 200 milyon dolar değerinde. Yatın içinde 41 oda, yüzme havuzu, sinema salonu, basketbol sahası ve kayıt stüdyosunun yanı sıra iki de helikopter bulunuyor.

2- Katar'ın eski Başbakanı Hamad bin Casım bin Caber el Sani'nin 250 milyon dolar değerindeki lüks yatı, 2009'ta Yılın Motorlu Yatı ödülünü almıştı.

3- Rus milyarder Alisher Usmanov için yaptırılan Dilbar isimli yatın değeri 256 milyon dolar. Yaklaşık 16 bin ton ağırlığındaki Dilbar, aynı zamanda dünyanın en büyük yatı olarak da biliniyor.

4- Umman Sultanı'nın yatı Al Said, 300 milyon dolar değerinde ve içinde büyük bir konser salonu var.

5- Dubai Şeyhi Muhammed bin Raşid el Mahdum'un 400 milyon dolarlık dev yatı, özellikle mozaik iç tasarımıyla dikkat çekiyor.

6- Rus sanayici Andrey İgoreviç Melniçenko'nun Sailing Yacht A isimli yatı, 450 milyon dolar değerinde ve içinde üç ayrı yüzme havuzu var. Melniçenko'nun yatı, dün Muğla'nın Marmaris ilçesine gelmişti.

7- Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman'ın 2015 yılında satın aldığı Serene isimli yatın değeri, 560 milyon dolar.

8-Milyarder iş adamı David Geffen, 590 milyon dolarlık yatı Rising Sun'da geçen nisan ayında eski ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama'yı ağırlamıştı

9- Azzam isimli 600 milyon dolar değerindeki yatın sahibinin kim olduğu bilinmiyor, ancak yatın Abu Dabi kraliyet ailesine ait olduğu sanılıyor. Yatta bir denizaltı ve füze savunma sistemi olduğu da iddialar arasında.

10- Dünyanın ikinci en büyük yatı The Eclipse, 1,9 milyar dolar değerinde. Rus milyarder Roman Abramoviç'e ait yatta, iki helikopter sahası, iki havuz ve bir disko salonu da var.

11- Dünyanın en pahalı yatı The History Supreme'ın dış yüzeyinin bir bölümü saf altından yapıldı. 4,8 milyar dolar değerindeki yatın 2011'de Malezyalı bir iş adamına satıldığı belirtiliyor.

yat1-005.jpg

yat2-003.jpg

yat3-001.jpg

yat4-001.jpgyat5-001.jpg

yat6.jpg

yat7.jpg

yat8.jpgyat9.jpg

yat10.jpg

yat11.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 9300 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.