1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. ​"İstihdam Seferberliği" çağrısına Exposhipping'ten destek
​"İstihdam Seferberliği" çağrısına Exposhipping'ten destek

​"İstihdam Seferberliği" çağrısına Exposhipping'ten destek

14. Uluslararası Exposhipping Denizcilik Fuar ve Konferansı, sektördeki kadın istihdamını artırma hedefini desteklemek üzere denizcilik okullarından yeni mezun kadın denizcilere kucak açtı.

A+A-

Exposhipping İstanbul destekçileri arasında yer alan TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası önderliğinde ve WISTA Türkiye üyesi kadın denizcilerin destekleriyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Pendik Green Park Convention Center’da ‘Yakamoz: Deniz ve Kadın’ Sempozyumu düzenleniyor. Etkinlikte, kadın denizcilerin önündeki engel olan toplumsal önyargılar masaya yatırılırken, öncü kadın denizcilerin ilham veren hikayeleri, yeni mezun kadın denizciler ile paylaşılacak.

exposhipping-expomaritt-1.png

İstihdam seferberliğine Exposhipping'te katıldı

Denizcilik sektöründeki istihdamın artmasına yönelik her faaliyetin arkasında olduklarını belirten UBM EMEA Türkiye Proje Danışmanı Esin Göksel Aslıhan, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ülke genelinde başlattığı istihdam seferberliğine Exposhipping İstanbul olarak biz de katılıyoruz. Destekçilerimiz TMMOB GEMIMO ve WISTA Türkiye tarafından düzenlenen ‘Yakamoz: Deniz ve Kadın Sempozyumu’nda yer alacağız. Etkinlikte denizcilik okullarından yeni mezun kadın denizcilerimizden özgeçmişleri toplanacak. Exposhipping İstanbul olarak biz de fuar alanında oluşturacağımız ikili görüşme alanında firmalar ile yeni mezun kadın denizcilerimizin biraraya gelmelerini sağlayacağız. Exposhipping İstanbul İK Buluşmaları’nın genç kadın denizcilerinin sayısının artmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım” dedi.

14. Uluslararası Exposhipping Denizcilik Fuar ve Konferansı, 21-24 Mart 2017 tarihleri arasında IMEAK Deniz Ticaret Odası adına UBM Fuarcılık tarafından Pendik Green Park Convention Center’da düzenleniyor. Exposhipping İstanbul’a; Asya, Avrupa, Amerika ve Afrika kıtalarından 43 ülkeden 150’nin üzerinde firma ve 627 marka ile 57 ülkeden 11.000’ni aşkın denizcilik profesyonelinin katılımı bekleniyor. Fuar ayrıca, denizcilik sektöründe çok sayıda uluslararası fuar ve konferansın altında imzası bulunan SEATRADE öncülüğünde düzenlenen ‘Global Maritime Summit’ Zirvesi’ne evsahipliği yapacak.

kadinkaptan.jpg

Exposhipping İstanbul, kadın denizciler de yetiştiren Piri Reis Üniversitesi’ne gelirinden bağış yapıyor

14. Uluslararası Exposhipping Denizcilik Fuar ve Konferansı’ndan elde edilen gelirin bir bölümü sektöre çok önemli denizciler yetiştiren Piri Reis Üniversitesi’ne bağışlanıyor. Kız öğrencilerin denizcilik mesleğine teşvik için azami çaba gösteren Piri Reis Üniversitesi’nde öğrencilerin yüzde 9’u kız öğrencilerden oluşuyor. Üniversite kız öğrencilere yüzde 10 burs sağlıyor. Exposhipping İstanbul İnovasyon Pavilyonu ile Denizcilik Okulları’nda okuyan ve sektör ile ilgili inovatif fikirleri olan gençleri destekliyor. İnovasyon Pavilyonu yenilikçi fikirlerini ve ürünlerini fuarda sergilemek isteyen sektörün mucitlerine ücretsiz stand sağlıyor.

Bu haber toplam 6516 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.