1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. İtalya açıklarında 350 göçmen son anda kurtarıldı
İtalya açıklarında 350 göçmen son anda kurtarıldı

İtalya açıklarında 350 göçmen son anda kurtarıldı

İtalya'nın güneyindeki Kalabriya bölgesi açıklarında dün gece 350 göçmen kurtarıldı. Kurtarılan göçmenler arasında yolda hayatını kaybeden bir kişinin cesedinin de bulunduğu belirtildi.

A+A-

İtalyan basınındaki haberlere göre, göçmenleri Hırvatistan'a ait bir devriye botu kurtardı. Kurtarılan göçmenler arasında yolda hayatını kaybeden bir kişinin cesedinin de bulunduğu bildirildi.

Öte yandan, önceki gün İtalyan donanmasının zor durumdayken yardım ettiği teknenin iç kısmında havasızlıktan ölen göçmenlerin sayısının da 49'a yükseldiği ifade edildi. Aynı tekneden sağ kurtarılan 312 göçmen ile cesetlerin, bölgedeki Norveç gemisi tarafından bugün Catania kentine getirileceği bildirildi.

Gentiloni'den Libya önerisi

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, La Stampa gazetesine yaptığı açıklamada, bu yıl rekor sayıda göçmenin ülkeye geldiğini belirterek, "Aynı şekilde denizden kurtarılanların sayısında da rekor var. Ama ne yazık ki ne kadar çalışsanız da bu trajedileri önleyemiyor" dedi.

Gentiloni, Libya'daki istikrarsızlığa da değinerek zamanın çok önemli ve sınırsız olmadığına dikkati çekti. İtalyan bakan, Sirte kentindeki DAEŞ varlığının endişe verici olduğunu söyledi.

Gentiloni, bu konuya yoğunlaşmak gerektiğini, aksi halde Libya'nın yeni bir Somali olacağını savundu. Gentiloni, DAEŞ karşıtı koalisyonun gündeminde Libya'nın bulunmasını önerdi.

virahaber.com

Bu haber toplam 1042 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.