1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. İtalya- İzmir tam gaz!
İtalya- İzmir tam gaz!

İtalya- İzmir tam gaz!

İtalya'nın İzmir Konsolosu Igor Di Bernardini, İzmir ile İtalya arasında karşılıklı seyahatlerde son dönemde büyük artış görüldüğünü söyledi.

A+A-

İtalya'nın İzmir Konsolosu Igor Di Bernardini, İzmir ile İtalya arasında karşılıklı seyahatlerde son dönemde büyük artış görüldüğünü söyledi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Di Bernardini, 2010 yılının son günleri yaklaşırken, Konsolosluk olarak verdikleri vize sayısının bir rekora ulaştığını ve 17 bin 900 olduğunu belirterek, yeni yılın ilk günü itibarıyla 18 bin vizeye ulaşmayı beklediklerini söyledi.

İzmir'den İtalya seyahati için vize alanların sayısında 2010 yılında yüzde 34'lük artış olduğunu ifade eden Di Bernardini, ''Sadece turistik vizelerde değil, iş vizelerinde de büyük artış gördük'' dedi ve iş adamlarının aldığı vizelerdeki artışın yüzde 40'a ulaştığını söyledi. Di Bernardini, 2009'da iş adamlarına 2 bin 708 vize verildiğini, 2010 yılında ise bu sayının 3 bin 795'e ulaştığını belirtti.

Di Bernardini, yalnızca İzmir'den İtalya'ya yapılan seyahatlerin artmadığını, son yıllarda İzmir ve çevresine çok daha fazla sayıda turist ve iş adamı geldiğine işaret ederek, İtalya'da yaz tatilleri için Türkiye'yi tercih edenlerin çoğaldığını kaydetti.

Ege Bölgesi'nde çok sayıda İtalyan şirketinin faaliyet gösterdiğini, son birkaç yılda özellikle Manisa ve çevresinde önemli İtalyan yatırımlarının olduğunu ifade eden Di Bernardini, bunun da İtalya'dan İzmir ve çevresine gelen iş adamı sayısının artmasını sağladığını söyledi.

İzmir'de 2005 yılından bu yana faaliyet gösteren Costa Crociere kruvaziyer turizm şirketinin de kente gelen İtalyan turist sayısının artmasında etkili olduğuna işaret eden Di Bernardini, Türk ekonomisindeki gelişmenin, daha fazla seyahati de beraberinde getirdiğini, bunun doğal sonucu olarak Türkiye'den İtalya'ya seyahatlerin de artığını kaydetti.

Di Bernardini, son dönemde İtalyanca öğrenenlerin sayısında da artış görüldüğünü ifade ederek, ''İtalyanca öğrenenlerin sayısının artması, ticari ilişkilere orta vadede hareketlilik kazandıracaktır'' diye konuştu.

İzmir'de 4 aydır görev yaptığını, kentin sıcaklığından etkilendiğini anlatan Di Bernardini, şöyle konuştu:

''Türk ve İtalyanların birçok benzer, ortak noktaları var. İzmir çok güzel, karmaşık olmayan yapıya sahip. Görev yeri olarak burasını tercih etmemin ne kadar doğru olduğunu İzmir'e gelince daha iyi anladım.''

AA

Bu haber toplam 1015 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.