1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İtalyan Savaş Gemisi 'Its Borsını' Mersin'de
İtalyan Savaş Gemisi 'Its Borsını' Mersin'de

İtalyan Savaş Gemisi 'Its Borsını' Mersin'de

UNIFIL Deniz Gücü Komutanı Tuğamiral Paola Sandallı, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti.

A+A-

İtalya Deniz Kuvvetleri'ne ait 'ITS BORSINI' gemisinin Mersin Limanı'nı ziyareti kapsamında, UNIFIL Deniz Gücü Komutanı Tuğamiral Paola Sandallı, ITS BORSINI Gemi Komutanı Yarbay Simone Malvagna, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Karasabun eşliğinde Vali Güzeloğlu'nu ziyaret etti.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getiren Vali Güzeloğlu, "Doğu Akdeniz'in en önemli ve en büyük limanı olan Mersin Limanı kapsamında, gerek ticari faaliyetlerimiz gerekse de barış ve Akdeniz'deki güvenliğin temin edilmesine dönük Birleşmiş Milletlere bağlı bu tip deniz gücünün sık sık ziyaretine tanık oluyoruz. Bugün de İtalyan Donanmasına bağlı ama BM nezdinde görev yapan değerli komutanımız ekibiyle birlikte Mersin Limanı'nı ziyaret ediyorlar. Bu ziyaretten duyduğum mutluluğu belirtiyorum. Kendilerine hoş geldiniz diyorum."dedi.

Akdeniz'de barışın temin edilmesi, güçlendirilmesi ve geliştirilmesi noktasında ortaya konulan çabayı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak içtenlikle desteklediklerini vurgulayan Vali Güzeloğlu, "Dünyanın her köşesinde bizim barışın tesis edilmesine ve sağlamasına dönük kararlılığımızı bir kez daha vurguluyorum"diye konuştu.

Tuğamiral Sandallı'nın Mersin Limanı'nı 3.ziyareti olduğunu da hatırlatan Vali Güzeloğlu, "Değerli Komutanımız bize Mersin'de gördüğü konukseverliği, içtenliği belirtti. Bundan ben de mutluluk duyuyorum. Akdeniz'de tesis edilen ve sürmesi noktasında görev ifa eden bütün kuvvet mensuplarına da başarılar diliyorum" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tuğamiral Sandallı ise, Mersin Limanı'nın kendileri için önemli olduğunu ifade ederek, görevlerini simgeleyen plaketi Vali Güzeloğlu'na takdim etti.

Bu haber toplam 803 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.