1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. ‘’İyi Kaptan Fırtınada Belli Olur"
‘’İyi Kaptan Fırtınada Belli Olur"

‘’İyi Kaptan Fırtınada Belli Olur"

Vira Haber yazarlarından Haluk Ünaldı’nın  ‘’İyi Kaptan Fırtınada Belli Olur" adlı son kitabı Sokak Kitapları Yayınları aracılığıyla kitapseverlerle buluştu.  

A+A-

Genellikle iş yönetimi, iş, ekonomi & pazarlama kategorilerinde eserler veren Vira Haber yazarlarından Haluk Ünaldı’ ‘’İyi Kaptan Fırtınada Belli Olur" kitabında da ‘şirketlerin canlı bir organizma olduklarını belirten ve patronlar, aslında şirketlerin bilinçaltı olduğuna dikkat çekiyor.

Stratejist - Yazar Haluk Ünaldı, şirketlerin canlı bir organizma olduklarını belirterek, "Şirketler, doğarlar, gelişirler ve en sonunda ölürler. Canlıların organizmalarını hareket ettiren en kritik organ beyindir. Şirketlerin beyni ise patronlardır. Patronlar, esasında şirketlerin bilinçaltıdır. Şirketler, kriz veya tehlikeyle karşı karşıya kaldığı zaman, başarıyla çıkmalıyım diyen tek kişi patrondur. Şirketiniz uyurken bile sizin bilinçaltınızda çalışmaktadır’’ diyor.

Patronların şirketlerini büyütmek, sağlıklı bir şekilde yaşatmak ve kendilerinden sonra da sürdürülebilir olması için çalışmaları gerektiğini belirten Ünaldı, kitabında "Bunu yaparken de finansal tabloları sağlıklı bir şekilde takip etmelisiniz. Hiçbir krizden etkilenmek istemiyorsanız finansal tablolarınızı çok etkin bir şekilde okuyabilmeniz gerekmektedir. Fakat bunu yapamıyorsanız işiniz oldukça zordur. Mali analizi öğrenmeli, bütçelerinizi kesin olarak ayırmalı ve kurumsal kaynak planlamasını çok iyi yapmalısınız. Bir işi yapmayı iyi bilmek, o iş ile ilgili şirketi de iyi yönetebilmek anlamına gelmez. Esasen sorunumuz budur’’ açıklamalarına yer veriyor.

Haluk Ünaldı Kimdir?

Haluk Ünaldı, 1975 yılında Deniz Harp Okulu’ndan mezun olmuş, Deniz Kuvvetlerinde değişik görevler yapmış ve 1979 – 1981 yılları arasında Naval Postgraduate School (USA), “Operations Research / System Analysis” bölümünde master eğitimini tamamlamıştır. 1990 yılında Deniz Kuvvetlerinden ayrılarak, NATO Consultation, Command and Control Agency (Hollanda), “Operations Research” bölümünde “Senior Scientist” olarak görev almıştır. NATO`da stratejik kuvvet planlaması, arama teorisi ve harp oyunları konularında çalışmış ve birçok harp oyunu bilgisayar modelinin sorumluluğunu üstlenmiştir. 1998`de yurda dönen Ünaldı, Hollanda`da bulunduğu süre içinde NATO Okulunda “Kriz yönetimi” kursu görmüş ve Edinburg Business School (UK)`dan MBA yüksek lisansı almıştır. Haziran 1999`da İ.d.e.a. A.Ş.`ye katılan Ünaldı, 2 yıl süre ile strateji, değişim yönetimi, system yaklaşımı, istatistik ve bilgi sistemleri konularında eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermiştir. Ünaldı, İ.d.e.a. A.Ş.’den sonra kısa bir süre de, Akademik Bölüm Koordinatörü olarak, TÜSSİDE’de (Türkiye Sanayii Sevk ve İdare Enstitüsü) görev yapmıştır. 1998 yılından itibaren, International Solutions Group Limited (USA) şirketine savunma araştırma konularında da danışmanlık yapmakta olup, halen çok uluslu bir kurumun ‘Bilgi Yönetimi’ projesinde görev almaktadır. Değişik dergilerde strateji konularında köşe yazıları yazmakta olan ÜNALDI’nın yayınlanmış kitap, makale ve uluslararası bildirileri vardır. 2003 yazında PARADIGMA CONSULTANCY’i kuran Ünaldı, stratejik yönetim ve bilgi yönetimi konularında faaliyet göstermektedir. Haluk Ünaldı, 1955 İstanbul doğumlu, evli ve iki çocuk sahibidir. 2012 yılından beri Yönetim Akademisine çözüm ortağı olarak eğitim ve danışmanlık hizmeti vermektedir.

Vira Haber

Bu haber toplam 6068 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.