1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İZDENİZ, Foça-İzmir-Midilli hattını inceledi
İZDENİZ, Foça-İzmir-Midilli hattını inceledi

İZDENİZ, Foça-İzmir-Midilli hattını inceledi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ A.Ş. heyeti, Foça-İzmir ve Foça-Midilli arasında yapılması planlanan hızlı deniz ulaşımı seferleri için Foça'da ön araştırma yaptı.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ A.Ş. heyeti, Foça'ya gelerek, Büyükdeniz Limanı'nda, iskele yeri için incelemeler yaptı. Büyük yolcu gemisi ile yapılacak olan deniz seferlerinin kolaylıkla gerçekleştirilebilmesi için, Foça Liman Başkanlığı ve Foça Belediyesi'nin koordinesinde çalışmalar yapılmaya başlandı.

Yaz öncesinde başlaması planlanan deniz seferleri ile, Foça-İzmir ve Foça-Midilli arası ulaşım 1 saatte sağlanabilecek. Çalışmaların tamamlanmasının ardından, Foça'dan Bostanlı, Karşıyaka, Konak'a ve Foça'dan Midilli'ye keyifli bir deniz yolculuğu yapmak mümkün hale gelecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sipariş ettiği 15 gemiden 13'ü, iskelelerden seferlerini sürdürecek. Daha süratli olarak üretilecek iki gemi ise dış körfezde; Güzelbahçe, Karaburun, Foça ve Urla'ya seferler gerçekleştirmeye başlayacak. Özel olarak yapılmış gemilerde iniş ve binişler, bir rampa vasıtası ile önden yapılabiliyor. Bu rampanın tamamen engelli vatandaşların rahatlıkla kullanabilmesi için tasarlandığı bildirildi.

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1463 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.