1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. İzmir Körfezi'nde Korkutan Kirlilik
İzmir Körfezi'nde Korkutan Kirlilik

İzmir Körfezi'nde Korkutan Kirlilik

İzmir Körfezi'nde meydana gelen kirlilik vatandaşları tedirgin etti. Denizden masa, sandalye, ayakkabı gibi umulmadık malzemeler çıkarken, şimdi de Karşıyaka sahil şeridini mazot ve yağ tabakası kapladı.

A+A-

İzmir Körfezi'nde meydana gelen kirlilik vatandaşları tedirgin etti. Denizden masa, sandalye, ayakkabı gibi umulmadık malzemeler çıkarken, şimdi de Karşıyaka sahil şeridini mazot ve yağ tabakası kapladı.

İnsanların görüntüsünden ziyade kokusu nedeniyle yanına bile yaklaşamadığı sahil şeridinde adeta bir çevre felaketi yaşanıyor. Deniz yüzeyini kaplayan tabakanın denizin tabanını görünmez hale getirdiği gözlenirken, vatandaşların konuyla ilgili bir hayli tepkili olduğu görüldü. Bölgede son derece sağlıksız bir durum olduğu gözlenirken, 20 senedir Karşıyaka sahilinde balık tuttuğunu söyleyen Metin Ursavaş isimli vatandaş, "Yıllardır Karşıyaka sahilinde balık tutuyorum. Bu derece kirlilik görmedim" diye konuştu. Metin Ursavaş kirliliğin dönem dönem olduğunu fakat temizlik çalışmaları yapıldığını ve istenilen düzeyde olmasa da en azından balık tutabilecek kadar temizlik sağlandığını fakat son bir haftalık dönemde deniz yüzeyinin mazot ve yağ tabakası ile kaplandığını söyledi. Balık tutan engelli vatandaşlardan Hasan Seyrek ise bir haftadır Alaybey Tersanesi'nin başlangıcından Karşıyaka'nın tüm sahil şeridine yayılan bir yağ tabakası olduğunu söyledi. Hasan Seyrek, "Dün arkadaşımız oltasını suya temas ettirdikten sonra yem taktı, bir saat kadar sonra dudakları şişti. Biz bu balıkları ailemize götürüyoruz. Sağlımımız tehlikede ve gidip şikayet edeceğimiz bir merci bulamıyoruz" diye konuştu.

Vatandaşların oldukça endişeli olduğu gözlenirken, gün boyunca oldukça kalabalık olan sahil şeridinin boş olduğu, yalnızca balıkçıların olduğu gözlerden kaçmadı. Karşıyakalı vatandaşların bir bölümünün sahile akan yağın Tersaneden denize sızdırıldığı söylerken, bir kısmı ise karşı tarafta bulunan limanın atıkları olduğunu belirttiler. İzmir Çevre Müdürlüğü ilgilileri ise konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.


Bu haber toplam 1340 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.