1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. İzmir Limanı gibi 50 yıl sürmemeli
İzmir Limanı gibi 50 yıl sürmemeli

İzmir Limanı gibi 50 yıl sürmemeli

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, Çandarlı Limanı'nın bölgede devam eden ihtiyacı karşılayacak bir liman olacağını belirtti.

A+A-

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, Çandarlı Limanı'nın bölgede devam eden ihtiyacı karşılayacak bir liman olacağını belirterek, 'Bu bakımdan Çandarlı Limanı'nın yapımının İzmir Limanı gibi 50 yılda değil, ki hala bitirilememiştir. Çok kısa sürede projelendirilip bitirilmesi en büyük dileğimizdir' dedi.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin Haziran ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda oda üyelerini Haziran ayı faaliyetleri hakkında bilgilendiren Dolog, Çandarlı Limanı ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Dologh, dünyada 1967 yılında başlayan, Türkiye'de ise 1978 yılından sonra yoğunlaşan konteyner elleçleme trafiğinin, her geçen gün artış göstermesinin, deniz taşımacılığında önemli bir taşıma modeli haline gelmesine sebep olduğunu söyledi.

Konteyner taşımacılığının demiryolundan 3,5, karayolundan 7,5 ve hava yolundan 22 kat daha ucuz bir taşıma şekli olduğunu aktaran Dologh, Çandarlı Limanı'nın konumu itibariyle konteyner içi yükleme-boşaltma ve istifleme gibi konvansiyonel konteynercilik için uygun olduğunu kaydetti.

Dlogh, şu görüşleri dile getirdi:

'Çandarlı Limanı bölgede devam eden ihtiyacı karşılayacak bir liman olacaktır. Ayrıca Çandarlı'nın konumu dolayısıyla çıkış ve varış noktası Karadeniz limanları olan bir konteyner trafiğine uygun olduğu düşünülüyor. Aktarma ya da transit liman olma özelliğinin yanı sıra Ege Bölgesi ile Karadeniz limanları arasında oluşacak trafik için her durumda kullanılmaya elverişli ve düzenli hatlar kurulması mümkündür. Bu bakımdan Çandarlı Limanı'nın yapımının İzmir Limanı gibi 50 yılda değil, ki hala bitirilememiştir, çok kısa sürede projelendirilip bitirilmesi en büyük dileğimizdir.'

Toplantıda Oda Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Öztürk de, İzmir Limanı özelleştirilmesinin askıya alındığını hatırlatarak, Oda'nın TCDD İzmir Liman tarifesiyle ilgili önerilerin yer aldığı bir raporu ilgili bakanlığa sunduğunu söyledi.

Geza Dologh da, geçen hafta İzmir'de bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın net bir şekilde dökme yüklemenin Alsancak Limanı'ndan çıkarılacağını söylediğini ifade ederek, diğer özel limanlar zam yaparsa, çok yüksek fiyatla piyasa çıkarsa onları uyaracaklarını söyledi.

 

Haberler

Bu haber toplam 850 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.