1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DENİZ TİCARET ODASI

  4. İzmir tekne üretiminde yeniden marka olacak
İzmir tekne üretiminde yeniden marka olacak

İzmir tekne üretiminde yeniden marka olacak

İzmir Tekne İmalatçıları Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Asil Sönmezoğlu, geçmiş yıllarda Türkiye’nin en önemli tekne üretim merkezlerinden olan İzmir’i sektörlerinde yeniden marka yapmak için çalışacaklarını açıkladı.

A+A-

İzmir Tekne İmalatçıları Dayanışma Derneği‘nin Yeni Yönetim Kurulu, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Erdoğan Yılmaz Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda üyeleriyle bir araya geldi. Üyelerin yeni yönetimden beklentilerinin ele alındığı toplantıda, İzmir’deki tekne üreticilerinin hedefleri ve yapılacak çalışmalar ele alındı.

Toplantıda üyelere hitap eden İzmir Tekne İmalatçıları Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Asil Sönmezoğlu, geçmiş yıllarda Türkiye’nin en önemli tekne üretim merkezlerinden olan İzmir’i sektörlerinde yeniden marka yapmak için çalışacaklarını açıkladı. Derneğin 94 üyesinin olduğunu belirten Sönmezoğlu, her bir üyenin sorunlarını saptayarak, çözüm üretme vizyonuyla hareket edeceklerini ifade etti.

İstihdam seferberliğine katkı

Derneğin yeni dönemde birçok projeyi hayata geçireceğini vurgulayan Sönmezoğlu, “Deniz şehri İzmir’in yüzünü denize döndürmemiz gerekiyor. Bunun için bölgemizdeki tekne imalatçılarını ve tedarikçileri güçlendirmemiz lazım. Şu an sektörümüz elverişsiz koşullarda üretim yapmak zorunda kalıyor. İşyerlerinin ruhsat sorunları var. Sektörümüze ait bir sanayi sitesi kurabilirsek, birçok sorunumuzu çözmüş olacağız. Bunun için yerel yönetimlerle görüşmeler gerçekleştireceğiz. Yerel yönetimin sorunlarımıza kulak verip yer konusunda desteklerini, davetini ve çağrısını da bekliyor olacağız. Kurulacak bir sanayi sitesi ile tekne üretimindeki bilgi ve deneyimlerimizi daha fazla istihdama ve ihracata dönüştürme imkânına kavuşacağız. Tekne üretim sektörü istihdam yönü güçlü bir sektördür. Çalışanlarımızın hepsi kalifiye eleman niteliği taşıyor. Üyelerimizin rahatlıkla faaliyet göstereceği bir bölge ve devletin vereceği teşvikler sayesinde ülkemizin istihdam seferberliğine çok önemli katkılarda bulunabiliriz. Tekne imalat sektörüne çeşitli imkânlar sağlanırsa, sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın sayılı üretim merkezlerinden biri oluruz” dedi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2673 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.