1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. İzmir'in üçüncü arabalı vapuru M/F Kubilay filoya katıldı
İzmir'in üçüncü arabalı vapuru M/F Kubilay filoya katıldı

İzmir'in üçüncü arabalı vapuru M/F Kubilay filoya katıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deniz ulaşımını güçlendirmek için satın aldığı 15 yolcu gemisinden 11'inin hizmete girmesinden sonra, arabalı yolcu gemilerinin de üçüncüsü olan M/F Kubilay kente geldi.

A+A-

İzmir Körfezi'nde 15 yolcu gemisinden 11'inin hizmete girmesinden sonra, arabalı yolcu gemilerinin de üçüncüsü kente geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deniz ulaşımını güçlendirmek için satın aldığı  15 yolcu gemisinden 11'inin hizmete girmesinden sonra, arabalı yolcu gemilerinin de üçüncüsü kente geldi. Ahmet Piriştina ve Hasan Tahsin adı verilen ilk iki geminin ardından kentin bir başka simge ismi Kubilay'ın anısını yaşatacak üçüncü ve son arabalı yolcu gemisi filoya katıldı.

Kubilay gemisi, resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından yakında hizmete girecek.Toplu ulaşımda deniz taşımacılığının payının arttırılması ve mevcut filonun modern, çevreci, engelli kullanımına uygun gemilerle yenilenmesi amacıyla “Deniz Ulaşımını Geliştirme Projesi”ni uygulamaya koyan İzmir Büyükşehir Belediyesi, filoya katılan 11 yeni yolcu gemisinden sonra alımı yapılan arabalı yolcu gemilerinden üçüncüsü olan “Kubilay”ı da İzmir Körfezi’yle buluşturdu.

Daha önce Hasan Tahsin ve Ahmet Piriştina gemilerini hizmete alan Büyükşehir Belediyesi yeni geminin, kabul ve kontrol işlemleri ile belge ve izinlerin alınmasının ardından Kubilay'ı da İzmirlilerin hizmetine sunacak.

Her şey düşünüldü

Daha önceki gemilerde olduğu gibi çevreci ve engelli dostu olarak ön plana çıkan İzmir’in yeni araba vapurunda, araçlarını karşıdan karşıya güvenle geçirecek olan İzmirliler, körfezin tadını çıkarırken, minik çocukları da kendileri için hazırlanan çocuk oyun alanında hoşça vakit geçirebilecek. Son teknoloji ile üretilen modern araba vapurunda engelli ve yaşlılar için asansör, vatandaşların evcil hayvanları için de özel bölümler bulunuyor.

Bu gemide “yok” yok!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni arabalı vapurlar, çok farklı yönleriyle öne çıkıyor. İşte bu özelliklerden bir kaçı:Tüm güverteleri ve yolcu salonları, fiziksel engelli ve görme engelliler ile bebek arabalı yolcuların kullanabileceği şekilde tasarlanmış durumda.Gerekli yerlerdeki uyarı ve yönlendirme işaretleri, görme engellilerin okuyabileceği şekilde kabartmalı Braille Alfabesi’nde yazıldı.Güverte ve salonlarda, görme engelli yolcuların kullanabileceği tipte yer döşemesi mevcut.Yolcu salonunda tekerlekli sandalyeli vatandaşlarımızın araçlarını bağlayarak güvenli bir şekilde seyir yapmasını sağlayacak bağlantı ekipmanları mevcut.

Gemilerin sancak ve iskele bordalarında, güverteler arasında engelli, yaşlı ve bebek arabalı yolcuların hareket etmelerini sağlayacak yeterlilikte toplam 2 adet engellilere uygun asansör var.Bebek bakım masası mevcut.Yolcuların kedi ve büyük boydaki köpeklerini taşıyabilmeleri için 3 adet birbirinden bağımsız evcil hayvan kafesi bulunuyor.

Gemilerin yolcu salonunda 2–5 yaş arası çocuklar için çevrili oyun sahası mevcut.Gemilerde 10 adet bisiklet ve 10 adet motosiklet park yeri var.2 adet bayan, 2 adet bay ve 1 adet engelli tuvaleti olmak üzere toplam 5 adet tuvalet mevcut.Büfe ve soğuk–sıcak içeceklerin satıldığı otomatik satış büfeleri (snack) de bulunuyor. Filo bilgi destek sistemi aracılığıyla yolcular ekranlardan bilgilendirilecek. Gemide ayrıca TV yayınları da izlenebilecek.Gemilerde kablosuz internet donanımı bulunacak.Gemilerin tam elektronik kontrol sistemi ve manevra yeteneği  mevcut.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2996 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.