1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. İzmit Körfezi yeniden renk değiştirdi
İzmit Körfezi yeniden renk değiştirdi

İzmit Körfezi yeniden renk değiştirdi

İzmit Körfezi'nde, geçen aylarda görülen ve alg patlamalarından kaynaklandığı belirtilen kırmızı rengin peşinden , bu defa sahil şeridi kahverengi köpük tabakasıyla kaplandı.

A+A-

İzmit Körfezi'ne girip çıkan gemilerin sintine ve diğer atıklarını boşaltmasını önlemek ve sanayi kuruluşlarının da Körfez'i kirletmesini önlemek amacıyla havadan ve deniz yüzeyinden kontrollerin sıklaştırılmasının peşinden Körfez'de gözle görülür bir temizlenme olmuştu. Şayet bugün öğlen saatlerinden bu yana İzmit Körfezi'nin Marina önlerinde çok geniş bir alan kahverengi köpük tabakası ile kaplandı. Vapur ve deniz otobüslerinin oluşturduğu dalgalarla vakit vakit ortam değiştiren ve sahil şeridinin bir bölümünü kaplayan tabakının sebep kaynaklandığının belirlenmesi için araştırma başlatıldı.

 

Tekneyle balık tutmak için sahile geldiğini ve inanılması çok güç bir kirlilikle karşılaştığını söyleyen emekli Ali Güler, "Teknemle keyifli bir gün geçirmek için Marinaya geldim. Fakat sahilde kirlilikle karşılaştım. Fuar bölgesinde mevcut bulunan arıtma tesisinin olduğu dereden bu kirliliğin geldiğini tahmin ediyorum. Zaman vakit İzmit Körfezi'nde buna benzer kirliliğe rastlıyoruz. Tabiat kendi kendine temizlemeye çalışıyor" diye belirtti .

 

Sahil kenarında olta satan Kadir Ali Kocaman İlk kez deniz yüzeyinde kahverengi bir köpükle karşılaştığını söyleyerek "Teknelerin altlarına bu madde yapıştı. Bir tekneyi temiz bölüme almama karşın altı tümünün kahverengi tabaka ile kaplanmıştı. Çamur gibi bir tabaka. Ne olduğunu anlayamadık. Umarım deniz bu kirliliği temizler" diye açıkladı .

izmit-korfezi-nde-kahverengi-tabaka.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1256 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.