1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. İztuzu belediyeye teslim edildi
İztuzu belediyeye teslim edildi

İztuzu belediyeye teslim edildi

İztuzu Plajı Özel Çevre Kurumu(ÖÇK) ile Dalyan Belediyesi arasında yapılan sözleşme ile 3 yıllığına yeniden Dalyan Belediyesi’ne teslim edildi.

A+A-

İztuzu Plajı Özel Çevre Kurumu(ÖÇK) ile Dalyan Belediyesi arasında yapılan sözleşme ile 3 yıllığına yeniden Dalyan Belediyesi’ne teslim edildi.

Dalyan Beldesi sınırları içinde kalan dünyaca ünlü İztuzu Plajı ve Boğazağzı Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay tarafından açılan dava sonunda Dalyan Belediyesi tarafından ÖÇK’dan kira karşılığı işletilen İztuzu Plajı ve Boğazağzı mahkeme kararı ile iptal edilerek, işletme hakkı ÖÇK’ya devredilmişti.

ÖÇK’dan İztuzu Plajı, Boğazağzı, Delikli Ada Yüzer iskele ve Dalyan Kanalındaki iskelelerin işlet metçiliğini teslim aldıklarını belirten Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı; “ Daha önce belediye tarafından işletilen İztuzu Plajı'ndaki Dalyan Boğazağzı Günübirlik Tesisleri'nin işletme hakkının mahkeme kararıyla iptal edilerek, Belediye olarak bu yerleri ÖÇK’ya teslim etmiştik. Dalyan Belediyesi sınırları içinde yer alması nedeniyle yaptığımız girişimler neticesinde ÖÇK ile İztuzu, Boğazağzı ve Delikli ada yüzer iskele ve Dalyan Kanalı iskelelerinin işletilmesine yeniden Dalyan Belediyesi’ne 3 yıllık protokolle belediyemize teslim edildi. Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi Dalyanağzı günübirlik alan ve tesisleri ile Delikli ada yüzer iskele ve dalyan kanalı iskelelerinin işletilmesine dair işbirliği protokolü 383 Sayılı Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı Kurulmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname ve ilgili Yönetmeliklere göre hazırlanmıştır. Bu Protokol tarafları Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı ile Dalyan Belediye Başkanlığı arasında imzalanmıştır.”dedi.

Nethabercilik

Bu haber toplam 1012 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.