1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Jaguar’dan kırılması güç dünya rekoru
Jaguar’dan kırılması güç dünya rekoru

Jaguar’dan kırılması güç dünya rekoru

Jaguar ve Williams ortaklığı ile geliştirilen yeni elektrikli bot dünya hız rekorunu kırdı. Yeni geliştirilen bot, eski dünya rekorunu 12 mil (yaklaşık 20 km/s) farkla geçti.

A+A-

Birçok elektrikli otomobil üreticisi, geliştirdikleri otomobiller ile hız rekoru kırmaya çalışıyor. Peki ya diğer elektrikli taşıtlar? Otomobil üreticisi Jaguar, Vector ve Formula 1 yarış araçları üreticisi William şirketleri birleşerek yeni bir elektrikli bot üretti.

Üçlünün işbirliği ile üretilen Jaguar Vector Racing V20E elektrikli botu yapılan testlerde saatte 88.61 mil (yaklaşık 142 km/s) hız yaparak, İngiltere ve Dünya çapında elektrikli bot ile yapılan en yüksek hız rekorunu kırdı. Şirketlerin botta kullanılan yeni teknolojiyi açıklamak istememesine karşın, Jaguar ve Williams’ın Formula araçlarında kullandığı “tek koltuklu” aerodinamik yapının botun hızında oldukça etkili olduğu söylenebilir.

Günlük yaşamımızda ya da yakın gelecekte elektrikli deniz taşıtları ile bu derece hızlı seyahat edilemeyebilir. Fakat bu teknoloji geliştirilerek satın alınabilecek kadar ucuzlaması ise deniz taşıtlarıyla bu hızlara erişmemiz mümkün olabilir. Şirketler gelecekte daha güçlü botların geliştirileceğini umuyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 6236 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.