1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Japonlar İzmir’i üzgün gezdi
Japonlar İzmir’i üzgün gezdi

Japonlar İzmir’i üzgün gezdi

İzmir’e haftada ortalama üç turist dolu yolcu gemisi geliyor. Japon turistler de, İzmir’e gelen gemilerdeki en kalabalık grubu oluşturuyor.

A+A-

İzmir’e haftada ortalama üç turist dolu yolcu gemisi geliyor. Japon turistler de, İzmir’e gelen gemilerdeki en kalabalık grubu oluşturuyor.

Son olarak İzmir Alsancak Limanı’na yanaşan MSC Splendida gemisinden inen çok sayıda Japon turistin, ülkelerinde büyük mal ve can kaybına neden olan deprem ile ardından meydana gelen tsunami faciasından önce ülkelerinden ayrılıp Akdeniz turuna katıldığı öğrenildi. Japonların ülkelerinden binlerce kilometre uzakta olsalar da yaşanan felaketten dolayı çok üzgün oldukları dikkat çekti.

Kuşadası siftah yaptı
Kruvaziyer turizminin önemli limanlarından Aydın’ın Kuşadası İlçesi’ne sezonun ilk gemisi geldi. Kuşadası; bu yıl ilk turist gemisi olan Yunan bandralı “Louis Cristal” gemisini ağırlayarak turizm mevsimini açtı. “Louis Cristal” gemisiyle gelen yaklaşık 800 turist, karanfiller ve lokumla karşılandı. Gemi yolcularının büyük bölümü Meryemana ve Efes Antik Kenti’ni gezmeye giderken, bir kısmı ise Kuşadası’nı gezmeyi tercih etti.

Mesir macunu kadın elinden
MESİR Festivali kapsamında, 26 Mart’ta Sultan Camisi kubbe ve şerefelerinden halka saçılacak 3,5 ton mesir, geleneğe uygun olarak hazırlanıyor. Manisa’yı, Mesir’i Tanıtma Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Mesir’in mucidi Merkez Efendi’nin Hafsa Sultan’ın rahatsızlığında macunu Darüşşifa’da tedavi gören kadın hastalara sardırdığını hatırlattı. Tanık, “İmalathanemizde de 20 hünerli kadın çalışanımız, 26 Mart’taki saçım günü için özenle mesir üretimi yapıyor. Mesirler erkek eli değmeden hazırlanıyor” diye konuştu.

Kültürpark’ta kuşlara yuva
İZMİR Büyükşehir Belediyesi, “Kuşlar kanatlarımız altında” projesi kapsamında çok sayıda kuş türünün yaşadığı Kültürpark’taki ağaçlara kuş yuvaları astı. Ağaç çevrelerinde oluşturulan panolara ise “Baştankara olmasaydı kent içinde kuş sesinden mahrum kalabileceğimizi biliyor muydunuz?” yazıları asıldı. Ormanlarda, parklarda ve yeşil alanlarda böcekler, bitki tohumları ile beslenen büyük baştankara kuşları bir bitki ve ağaç cenneti olan Kültürpark’ta yaşamlarını sürdüren kuşların başında geliyor.

Milliyet
 

Bu haber toplam 881 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.