1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Japonya 122 hamile balinayı katletti
Japonya 122 hamile balinayı katletti

Japonya 122 hamile balinayı katletti

Japonya 122 hamile balinayı bilim adına öldürdüğünü kabul etti ve hayvan hakları aktivistleri hakekete geçti. Bilim adına(!) öldürülen balinalar tüm dünyada tepkilere yol açtı.

A+A-

Bilim adı altında sürekli balina öldüren Japonya son olarak 122 hamile balinayı daha katlettiğini itiraf etti. İki yıl kadar önce Japonya, toplu balina katliamları sebebiyle suçlanmıştı.

Humane Society International, Japonya'nın 122 si hamile olan toplamda 333 balinayı öldürdüğüne dair bir rapor hazırladı.

Japonya'nın balina avcılığı konusunda uluslararası kamuoyu tarafında yapılan eleştirileri yok saydığı biliniyor. Japonya balina katliamı konusunda Uluslararası Adalet Divanı bile hiçe sayıyor.

2014 yılında Uluslararası Adalet Divanı, Antarktika'da yapılan balina programının yasa dışı olduğunu açıklamıştı. Fakat bu açıklamayı dinlemeyen Japonya denizleri kana bürümeye devam ediyor. Hatta Japonya, Uluslararası Adalet Divanı'nı, balina avcılığı sebebiyle tanımaktan bile vazgeçti.

Bilim adına balina katletmek gibi tuhaf bir açıklamanın arkasına sığınan Japonya'nın denizlerde terör estirmesi kabul edilemez. Bilim adına balina öldürmenin insan öldürmekten hiçbir farkı yok.

Vira Haber

Bu haber toplam 6594 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.