1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Japonya ve Danimarka Açık Deniz Rüzgar Enerjisi Üretiminde İşbirliği Hedefliyor
Japonya ve Danimarka Açık Deniz Rüzgar Enerjisi Üretiminde İşbirliği Hedefliyor

Japonya ve Danimarka Açık Deniz Rüzgar Enerjisi Üretiminde İşbirliği Hedefliyor

Japonya ve Danimarka hükümetleri, karbonsuzlaşma hedefiyle, açık deniz rüzgar enerjisi üretiminde işbirliği mutabakatI imzaladı.

A+A-

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, başkent Tokyo'ya düzenlediği ziyarette, Japonya Ekonomi Ticaret ve Sanayi Bakanı Nişimura Yasutoşi ikili ilişkileri ele aldı.

Japonya hükümetinin açıklamasına göre Frederiksen ve Nişimura, görüşmede, iki ülkenin açık deniz rüzgar enerjisi üretiminde teknik işbirliği yapmasını içeren mutabakat imzaladı.

Bu kapsamda açık deniz rüzgar enerjisine yönelik AR-GE projelerini teşvik edecek Japonya ve Danimarka iş dünyası, bürokrasi ve akademik alanlarda personel değişimi hedefliyor.

Bakan Nişimura, karbonsuzlaştırma projeleri doğrultusunda ülkesinin, açık deniz rüzgar enerjisi üretimi piyasasını genişletecek işbirliklerini daha da güçlendirmek istediğini belirtti.

Japonya'nın ayrıca Danimarka Enerji Bakanlığı ile, hidrojen ve amonyak için sürdürülebilir ve uygun fiyatlı bir tedarik zinciri oluşturmak kapsamlı mutabakat imzaladığı da aktarıldı.

Vira Haber

Bu haber toplam 785 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.