1. HABERLER

  2. DENİZ ULAŞIMI

  3. Kabataş'tan Adalar ve Boğaz seferleri başlıyor
Kabataş'tan Adalar ve Boğaz seferleri başlıyor

Kabataş'tan Adalar ve Boğaz seferleri başlıyor

İBB Şehir Hatları AŞ,  yarın (15 Mart Cuma günü) Kabataş'tan Adalar ve Boğaz Hattı seferlerini başlatıyor. Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi Projesi nedeniyle seferlere 2 yıl ara verilmişti.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi "Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi" projesinin ilk etabını tamamladı. Şehir Hatları A.Ş, yarından itibaren Kabataş'tan Adalar ve Boğaz hattına düzenli seferlere başlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Temmuz 2016'da yapımına başladığı "Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi"nin ilk etabını tamamlandı. Projenin ilk etabında; İBB İştiraklerinden Şehir Hatları A.Ş'nin kullanacağı 708 metrekarelik geçici terminal binası (iskele) ile sefer yapılacak ve gemi bağlanacak 2 iskelenin inşaatı bitirildi. 3 ayrı yolcu salonu, iskele amirliği, personel donatı alanından oluşan iskele binasına, sefer saatlerini gösteren dijital panolar, biletmatik ve turnikeler yerleştirildi. İskeleye Şehir Hatları'na ait 3 vapur ve 5 yolcu motoru yanaşabiliyor.

Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi Projesi nedeniyle 2 yıl ara verilen Adalar ve Boğaz Hattı vapur seferleri yarın başlıyor. 15 Mart - 7 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek deneme seferleri, Kabataş - Adalar yönünde sabah ve akşam pik saatlerde gidiş yönünde Eminönü ve Kadıköy iskelelerine uğramalı olarak gerçekleştirilecek.

İkinci etabı devam eden proje nedeniyle kısmi olarak hizmete alınan Adalar hattında, hafta içi ve Cumartesi günleri ilk sefer 6: 35, Pazar ve Tatil günlerinde ilk sefer 7: 15'te başlayacak. Gün içerisinde belirli aralıklarla devam eden hatta son sefer 22: 45 olarak belirlendi. Ayrıca 1 - 7 Nisan tarihleri arasında Adalar hattına 21: 15 seferi de ilave edilecek.

İBB Şehir Hatları AŞ,  yarın (15 Mart Cuma günü) Kabataş'tan Boğaz Hattı seferlerini de başlatıyor. Bu hatta hafta içi ve cumartesi günleri düzenlenen deneme seferleri sabah ve akşam saatlerinde yapılacak. Öte yandan, Kabataş'tan Üsküdar ve Kadıköy seferlerine bir süre önce başlayan DENTUR ve TURYOL motorları da İBB'nin denetiminde seferlerine devam edecek.

TAMAMI 2020’DE BİTECEK

Projenin ikinci etabı Ekim 2020’de tamamlanması planlanıyor. Tüm iskeleler kullanıma açıldığında Şehir Hatları’nın yanı sıra motorlar, İDO ve BUDO gemilere Kabataş’tan sefer yapabilecek. Ayrıca Turistik gemiler de yolcu indirip bindirebilecek. 2’ince etap tamamlandığında Kabataş Meydanı, İstanbullular için, deniz araçları, metro, füniküler, tramvay, otobüs gibi toplu ulaşım sistemlerinin entegre olacağı ve otoparkın yer aldığı çok önemli bir transfer merkezi olacak.

GÜNDE 210 BİN YOLCU KAPASİTELİ

Kabataş Transfer Merkezi günlük 210 bin yolcu kapasitesine sahip olacak. Vapurdan inen yolcular, meydandan 1 kat inerek otoparka, 2 kat inerek füniküler ve metro istasyonları ile otoparkın ikinci katına ulaşabilecek. Tramvaya ise, meydandan direk binilebilecek. Proje tamamlandığında, Kabataş Meydanı’nında deniz, kara ve raylı sistemler birbirine entegre olacak. Yeni iskeleler, Boğaz ve Marmara Gemi seferleri ile Kabataş – Mahmutbey Metro Hattı, Fünüküler Taksim – Kabataş Hattı, Kabataş – Bağcılar Tramvay Hattı, taksi ve dolmuşları birbiriyle buluşturacak.

Vira Haber

Bu haber toplam 6115 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.