1. HABERLER

  2. DENİZ ULAŞIMI

  3. Kabataş’tan ilk vapur kalktı
Kabataş’tan ilk vapur kalktı

Kabataş’tan ilk vapur kalktı

Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi Projesi'nin ilk etabı bu sabah hizmete girdi. İlk vapur seferi 06.45'te yapıldı. Kabataş iskelesine yanaşan vapur, burada bekleyen yolcuları alarak Adalar'a doğru hareket etti.

A+A-

Yapımına 2016 yılının Temmuz ayında başlanan Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi Projesi'nin ilk etabı tamamlanarak bu sabah hizmete girdi. Şehir Hatları'nın gemileri Kabataş iskelesinden Boğaz ve Adalar seferleriyle hizmet vermeye başladı. İlk vapur saat 06.45'te Kabataş iskelesine yanaştı. Burada bekleyen yolcuları alan vapur daha sonra Adalar'a doğru yola çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Temmuz 2016'da yapımına başladığı "Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi"nin ilk etabını tamamlandı. Projenin ilk etabında şehir hatlarına ait 708 metrekarelik geçici terminal binası ile şehir hatlarının sefer yapacağı ve gemi bağlayacağı iki iskelenin yapımı bitirildi.

Üç yolcu salonu, iskele amirliği, personel donatı alanından oluşan iskele binasına, sefer saatlerini gösteren dijital panolar, biletmatik ve turnikeler yerleştirildi. Bugün itibari ile de Adalar ve Boğaz hattında düzenlenen seferler başladı.

İlk vapur saat 06.45'te Kabataş iskelesine yanaştı. Burada bekleyen yolcuları alan vapur daha sonra Adalar'a doğru yola çıktı.

İBB Beyaz Masa ekibi tarafından ise vapur seferlerinin ilk yolcularına karanfil dağıtıldı.

‘UZUN SÜREDİR BEKLEDİĞİMİZ BİR HİZMETTİ'

İskeleyi çok beğendiğini ifade eden bir yolcu, "Uzun süredir beklediğimiz bir projeydi. Bir kısmı bugün hizmete açıldı. Bundan gayet mutluyuz. Çünkü baya bir mağdur olmuştuk. Artık daha da rahatlayacağız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gerçekten teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir yapı olmuş. Bina ve iskeleler çok güzel" diye konuştu.

Projenin 2. Etabı Ekim 2020'de tamamlanacak. İkinci etabın tamamlanmasıyla İDO ve BUDO gemileri de burayı kullanacak. Ayrıca boğaz gezisi yapan turistik tekneler de kompleksi kullanacaklar.

Vira Haber

Bu haber toplam 4976 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.