1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Kaçak deniz patlıcanlarını satamadan yakalandılar
Kaçak deniz patlıcanlarını satamadan yakalandılar

Kaçak deniz patlıcanlarını satamadan yakalandılar

Güney Marmara ve Ege kıyılarında yasa dışı deniz patlıcanı avıyla mücadeleye başlayan ekipler, kaçak avlanan balıkçıların malzemelerine el koydu.

A+A-

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, denizlerin akciğeri olarak tanımlanan deniz patlıcanını yasa dışı avlayanlara göz açtırmıyor. Ekiplerin gerçekleştirdiği denetimlerde avlanması yasak olan deniz patlıcanı avcılığında kullanılan deniz dibi canlılarıyla balık yuvalarını alabora eden 19 adet kankavaya el konuldu.

Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Uysal’ın bizzat katılarak öncülük ettiği operasyonda geçtiğimiz günlerde de ele geçen 7 kankava ile birlikte toplam 26’ya ulaşan yasak av malzemeleri, Eski Vergi Dairesi bahçesindeki yediemin deposuna teslim edildi.

Yapılan operasyonu değerlendiren Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, ilçe genelinde yasal olmayan avlara yönelik operasyonların Ayvalık Kaymakamlığının gözetiminde gerçekleştiğini vurgulayarak, “Biz göreve geldiğimiz günden bu yana arkadaşlarımızla konuştuğumuz husus, vatandaşlarımıza sağlıklı bir çevrede yaşayabilmek adına neler yapabileceğimize yönelikti. Bu yönde de arayış içerisindeydik. Bu yaptığımız çalışmalar kanunların bizlere verdiği yetkiler çerçevesindeydi. Sağolsun arkadaşlarımız da çok ciddi çalışmalar sergiliyorlar” dedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 6307 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.