1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kaçak göçmen botu battı, 1 çocuk öldü
Kaçak göçmen botu battı, 1 çocuk öldü

Kaçak göçmen botu battı, 1 çocuk öldü

Aydın'ın Kuşadası ilçesinden yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan kaçak göçmenlerin içinde bulunduğu lastik bot battı. Olayda 12 yaşındaki bir çocuk yaşamını yitirirken, çoğu kadın ve çocuk olan toplam 46 kişi kurtarıldı.

A+A-

Hepsi Iraklı olan kaçak göçmenler, Yunan sahil güvenlik görevlilerinin kendilerini ölüme terk ettiğini öne sürdü. Yunan adalarına gitmek üzere yola çıkan Iraklı 47 kaçak göçmenin içinde bulunduğu lastik bot, bugün saat 05.00 sıralarında Ege Denizi'nde battı. Olayda 12 yaşında bir çocuk boğularak yaşamını yitirirken, çocu kadın ve çocuk olan 46 kaçak göçmen ise hızlıca bölgeye giden Türk Sahil Güvenlik görevlileri tarafından kurtarıldı. Yaşamını yitiren çocuğun cesedi de denizden alındı. Kuşadası'na getirilen kaçak göçmenler, hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Kaçak göçmenlere kuru giysiler ile yiyecek ve içecek verildi.

Kurtarılan kaçak göçmenlerin ifadelerinde; denizde kendilerini farkeden Yunan sahil güvenlik ekibinin, içinde bulundukları bota ip bağlayıp bir süre çektiklerini, sonra motorunu söküp aldıklarını, ardından da çevrelerinde tur atarak kendilerini ölüme terk ettiklerini söyledikleri öğrenildi. Daha sonra durumun Türk Sahil Güvenlik ekiplerine bildirildiği kaydedildi.

SAĞLIK KONTROLLERİ YAPILDI

Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında batan lastik botttan sağ olarak kurtarılan Irak uyruklu 46 kaçak göçmenin Kuşadası Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolleri tamamlandı. Tedavilerinin ardından Kuşadası Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na getirilen kaçak göçmenlerin işlemlerinin sürdüğü bildirildi. Kaçak göçmenlerin işlemleri sonrası Aydın İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edileceği belirtildi.

Vira Haber

Bu haber toplam 3447 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.