1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kadına yönelik şiddete su altında ayna tuttu
Kadına yönelik şiddete su altında ayna tuttu

Kadına yönelik şiddete su altında ayna tuttu

Türkiye’nin tek politik sualtı fotoğrafçısı Nejdet Demirtaş, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kadına yönelik şiddeti anlatan fotoğraflarını İstanbul’da sergileyeceğini belirtti.

A+A-

Toplumumuzun kanayan yarası kadına yönelik şiddete suyun altında dikkat çeken Demirtaş’ın “Ayna” isimli sualtı fotoğraf sergisi, 16 Mart’a kadar Beşiktaş’taki Fulya Sanat Merkezi’nde görülebilecek.   

Toplumsal sorunları suyun altında çektiği fotoğraflarla anlatan ve farkındalık oluşturmaya çalışan Nejdet Demirtaş’ın kadına yönelik şiddet konulu eserleri 7 ülkeden 14 sualtı sporcusu ile gerçekleştirildi.

Kaş’ın berrak denizinin derinliklerinde nefesini tutan profesyonel sporcular arasında Türkiye Serbest Dalış Milli Takım sporcusu Birgül Erken de bulunuyordu.

kadina-yonelik-siddet.jpeg

Kadına şiddeti; özel kostüm ve ekipmanlarla tasarlayan gönüllüler, adaletin mitolojik sembolü Themis, recm (taşlama) olayı, töre cinayetleri, şiddetin çocuklara etkisi, psikolojik şiddet, dedikodunun cinayetlere etkisi ve travesti cinayetleri gibi temalar için poz verdi.  

Demirtaş, “Bu projeme, İtalya, İspanya, Şili, Ekvator, Güney Kore, Çek Cumhuriyeti ve ülkemizden gönüllü serbest dalış milli takım sporcuları ve sualtı modelleri destek verdi” dedi. 

Haber: Gökhan Karakaş / Milliyet

Bu haber toplam 3053 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.