1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kahraman kaptan 6 mülteciyi ölümden kurtardı
Kahraman kaptan 6 mülteciyi ölümden kurtardı

Kahraman kaptan 6 mülteciyi ölümden kurtardı

Kuşadası Körfezi'nde Barbaros-09 isimli teknesiyle avlanmaya çıkan Vedat Kazancıoğlu isimli kaptan, Sisam Adası açıklarında batmakta olan bir mülteci botunda ölümle pençeleşen 6 mülteciyi kurtardı.

A+A-

Umuda yolculuk için her çareyi deneyen kaçak göçmenlerin yaşadığı dramlara her gün bir yenisi daha ekleniyor. Son olarak, Kuşadası Körfezi’nden yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Sisam Adası'na kaçmak üzere olan 6 Suriyeli göçmeni, ölümden Kuşadalı bir tekne kaptanı kurtardı.

Edinilen bilgiye göre, Barbaros-09 isimli teknesiyle Kuşadası Körfezi’nde avlanan Vedat Kazancıoğlu, Sisam Adası’nın Pitagorion şehri açıklarında batmak üzere olan bir şişme bir botun üzerinde ölümle pençeleşen 6 mülteciyi teknesine aldı. Önce sağlık kontrollerini yapan ve yemek veren Kaptan Kazancıoğlu, ardından Sahil Güvenliği arayarak, durumu haberdar etti. Sahil Güvenlik ekipleri de ölümden dönen 6 mülteciyi teslim alarak yasal işlem başlattı.

Kuşadası’nda uzün süredir teknesiyle balık avına çıkan Vedat Kazancıoğlu, son dönemde benzer olaylarla sık sık karşılaşmaya başladıklarını belirterek, “Daha önce de yine mültecileri zor durumdayken teknemize alıp yardım etmiştik. Bu kez Kuşadası açıklarında içinde 6 göçmenin bulunduğu batmak üzere olan bir bot gördüm. Teknemle yanlarına yanaştım. Botları battığı için zor durumda olan göçmenleri tekneme aldım. Ardından da Sahil Güvenlik Komutanlığı'nı arayarak bilgi verdim. Ölümden dönen göçmenler çok çor durumdaydı, kendilerine yiyecek verdik. Daha sonra da sahil güvenlik ekiplerine teslim ettik" dedi.
kaptanl.jpg

Bu haber toplam 1198 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.