1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kalalimnos Adası'na askeri yapı (mı) inşa ediliyor
Kalalimnos Adası'na askeri yapı (mı) inşa ediliyor

Kalalimnos Adası'na askeri yapı (mı) inşa ediliyor

Kayalıkları'na balıkçıları ve sahil güvenlik botlarını sık sık göndererek gerginliğe neden olan Yunanistan'ın Kalalimnos Adası'nda Yunan askerleri tarafından inşaat çalışması yapılması dikkat çekti.

A+A-

Yunanistan'ın Kalalimnos Adası'nda askerler tarafından inşaat çalışması yapılması dikkat çekti.

Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi'ne 3.5 mil uzaklıktaki Kardak Kayalıkları'na balıkçıları ve sahil güvenlik botlarını sık sık göndererek gerginliğe neden olan Yunanistan'ın Kalalimnos Adası'nda bugün görülen hareketlilik dikkat çekti. Kardak'a yarım mil uzaklıktaki Kalalimnos Adası'na Leros ve İstanköy (Kos) Adası'ndan dün sabah roro gemisi ile kamyonlar getirildi.

Kamyonların kasasındaki inşaat malzemeleri adadaki askerler tarafından indirilerek inşaat çalışmalarına başlandı. Adaya 50 kadar asker de getirildi. Adanın Kardak tarafına bakan yönündeki gözetleme kulesinin hemen yanında yapılan inşaat çalışması görüntülendi.

Adadaki inşaat çalışmasının ne amaçla yapıldığı merak konusu olurken, Leros Adası'ndan gelen Yunan savaş gemisinin Kalalimnos Adası önlerinde güvenlik önlemi alması dikkat çekti. Zaman zaman Kardak'a yaklaşmak isteyen Yunan savaş gemisine Türk Sahil Güvenlik botları engel oldu. Kardak'a yaklaşık 1 mil mesafade devriye gezen 313 no'lu Türk Sahil Güvenlik botu, Kalalimnos Adası'ndaki gelişmeleri bulunduğu yerden izledi.

Vira Haber

Bu haber toplam 3575 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.