1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kalkanlar 1 gemisinden bir aydır haber alınamıyor
Kalkanlar 1 gemisinden bir aydır haber alınamıyor

Kalkanlar 1 gemisinden bir aydır haber alınamıyor

Türkiye’den Libya’ya gitmek için İstanbul Tuzla Limanı’ndan hareket eden Gebze Denizcilik’e ait Kalkanlar 1 gemisinden bir aydır haber alınamıyor. Azeri yetkililer mürettebatının Libya’da Zuvaro Limanı’nda tutsak olarak tutulduğunu ileri sürüyor.

A+A-

Türkiye’de Libya’nın Zuvaro Limanı’na Tuzla’dan hareket eden Gebze Denizcilik’e ait Kalkanlar 1 isimli gemiden ve mürettebatından bir aydır haber alınamıyor.

Gemide bulunan Kaptan Namık Salamov, son olarak 22 Şubat’ta eşini arayarak Yunanistan’ın Apolytara adası açıklarında olduğunu bildirdiği ve bu saatten sonra gemi ile irtibatın koptuğu belirtiliyor. Geminin bulunan 4 mürettabattan 3’ünün Azerbeycanlı, birinin ise Türk olduğu öğrenildi. Azerbaşcan Dışıişleri Bakanlığı konuyla ilgili Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan yardım istedi.

Gemiyle ilgili Ulaştıram Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’da bilgilendirildi. Azeri yetkililer geminin yük götürdüğü Libya’nın Zuvaro Limanı’na giden denizcilerin yüzde 80 inin hapishanelerde tutsak olduğundan bahsederek mürttebatında Libya’da hapis olma olasılığını yüksek olduğunu aileye iletti.

Geminin kaptanı Namık Salamov, mürettebat Ferit Aliyev, Mevlüt Reşitbeyli, ve Namık Balaban isimli Türk mürettebatın Libya’da tutuklu bulunduğu iddia edilirken Gebze Denizcilik şirketi geminin fırtınaya yakalandığı için Yunanistan’da bulunduğunu iddia etti. Ancak Azeri yetkililer geminin tam olarak yerinin tespit edilememesi nedeniyle Türkiye’den yardım istedi. Yunanistan tarafından da geminin kıyılarında olduğuna dair henüz bir açıklama gelmedi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3475 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.